Saxion

Ad Ondernemerschap & Retail Management

Ondernemerschap & Retail Management
HBO-opleiding
35523
4 jaar
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Bachelor

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Vind jij jezelf ondernemend, ben je resultaatgericht en op een positieve manier eigenwijs? Dan zoeken we jou! Bij deze opleiding leiden we dé ondernemers en ondernemende managers op van de toekomst!

De opleiding Ondernemerschap & Retail Management (voorheen Small Business en Retail Management) heeft ervoor gekozen om haar studenten op te leiden binnen de ‘Community Entrepreneurship’. Een groep studenten, docenten en bedrijven waarbij alles om ondernemen en ondernemend managen draait. Met deze scherpe focus op ondernemerschap weet je precies waar je voor kiest… en waar je mee bezig bent.

We leiden je op tot ondernemer (entrepreneur) of ondernemende manager (intrapreneur) die in staat is om werkgelegenheid te creëren in snel veranderende markten. Als entrepreneur doe je dat helemaal zelfstandig. Als intrapreneur ben je manager en bouw je aan een vestiging, afdeling of business unit van een groter bedrijf. In beide gevallen vinden we ondernemersskills belangrijk.

We helpen je ideeën vorm te geven, problemen aan te pakken en zo nu en dan een beslissing te nemen die niet geheel zonder risico’s is. Ook kan een ondernemer goed samenwerken, dus dat ga je dan ook veelvuldig doen!

Naast jouw ondernemende vaardigheden leren we je natuurlijk hoe je een bedrijf start en dit draaiende houdt. Methoden die we daar veel bij gebruiken, zijn het Business Model Canvas en The Lean Startup-methode. Je voert verkoopgesprekken, onderhandelt en ondervindt hoe je binnenlandse en buitenlandse markten verovert.

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bevat veel basiskennis: economie, bedrijfsadministratie en recht, de consument, de winkel, inkoopmanagement, fysieke distributie, het bedrijf en het bedrijf in zijn omgeving. Je studeert zeer praktijkgericht - vakken worden geïntegreerd aangeboden in de vorm van thema's of projecten.

In de hoofdfase (3 jaar) verdiep je je verder in de aspecten van het ondernemerschap: personeel en financiën, marketing en verkoop, winkelformule, economische vakken, recht en informatica. Je loopt stage(s) en voert projecten uit. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht: het schrijven van een ondernemingsplan voor je eigen of een bestaand bedrijf.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere - Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal
Amersfoort - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal
Breda, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Den Haag - De Haagse Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Deventer, Enschede - Saxion Voltijd Deeltijd Duaal
Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal
Leeuwarden - NHL Stenden Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Nijmegen - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.