Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Master of Arts in Fine Art and Design

HBO-opleiding
70095
2 jaar
Voltijd, Deeltijd
Master

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met het behalen van de master zijn er verschillende sectoren en bedrijven waarbij jij van dienst kunt zijn. Hierbij kun je denken aan werken binnen de modeindustrie, maar ook binnen de kunstwereld.

Opleidingsinhoud

Bij de master leer je gedurende twee jaar alle aspecten kennen van de veranderende maatschappij en de betrekking van kunst en design hierbinnen. Technologie maakt grote vooruitgangen en ontwikkelingen zijn snel. Het is belangrijk de ontwikkelingen op het gebied van kunst en design te kennen om zo de toekomst tegemoet te kunnen gaan. Binnen de master zijn specialisaties mogelijk om zo jou passies en interesses optimaal te leren kennen. De master draait om het vinden van jouw identiteit binnen een veranderende wereld als het gaat om design, techniek en kunst. Persoonlijke visie en onderzoek aan de hand van complexe situaties zorgt ervoor dat jouw design wordt verbeterd en je je voorbereid op je toekomstige vakgebied.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Wanneer je na het behalen van je master verder wilt studeren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een tweede master gaan doen (in dat geval kies je voor een master-na-masteropleiding en specialiseer je je nog meer in het door jouw gekozen vakgebied). Je kunt ook doorstuderen aan de hand van een postgraduate opleiding. Dit zijn opleidingen die een vervolg zijn op een academische studie en richten zich op wetenschappelijke verdieping binnen het door jouw gekozen vakgebied. Op deze manier specialiseer je verder en haal je uiteindelijk nog een erkend diploma of erkende titel.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent creatief, hebt oog voor detail en wilt jezelf verder ontwikkelen in een wereld van kunst en design. Vooruitgang is voor jou van groot belang en je persoonlijke ontwikkeling temidden van technologische vooruitgang is voor jou belangrijk.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Gerrit Rietveld Academie Voltijd Deeltijd Duaal
Arnhem - ArtEZ Academie voor Art & Design, Theater & Dans, Conservatorium Arnhem Voltijd Deeltijd Duaal
Den Haag - Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Voltijd Deeltijd Duaal
Eindhoven - Design Academy Eindhoven Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.