Codarts, Hogeschool voor de Kunsten

Docent dans

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Tijdens de opleiding Dans leer je verschillende dansstijlen. Bijvoorbeeld klassieke dans, jazzdans, moderne dans, dansexpressie en internationale dans. De nadruk ligt op mentale, creatieve en fysieke ontwikkeling van je danstalent. Bij de opleiding hoort ook een gedeelte cultuurgeschiedenis.

Opleidingsinhoud

In de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met het werkveld en je oriënteert je op de opleidingsmogelijkheden. Het eerste studiejaar is voor elke student hetzelfde. In de hoofdfase ( 3 jaar) oriënteer je op je vakgebied. Je krijgt danstechnische vakken, daarnaast volg je ook vakken als acteren, zang en kleinkunst. Je zult tijdens je studie ook samenwerken met medestudenten aan projecten en opdrachten. Hier leer je om goed samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast zal je ook individueel aan opdrachten en projecten werken.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

3-4

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet zelf natuurlijk een goede danser zijn, met een uitstekende lichamelijke conditie. Als je in de theaterwereld gaat werken, moet je ook kunnen werken met regisseurs - of zelf als regisseur optreden, voorstellingen kunnen samenstellen en (laten) uitvoeren. Het is belangrijk dat je mentaal en fysiek ook sterk in je schoenen staat. De danswereld is een harde wereld, waar je ook mee te maken krijgt met afwijzingen voor audities. Je moet jezelf goed kunnen presenteren.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.