Hogeschool Rotterdam

Master Verloskunde

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het is zover: de nieuwe master Verloskunde komt eraan! De gezamenlijke master Verloskunde wordt aangeboden door alle Verloskunde-opleidingen in Nederland.

De nieuwe Master Verloskunde is een samenwerking tussen de Verloskunde-opleiding van Hogeschool Rotterdam, de Academie Verloskunde Maastricht en de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen (AVAG). De opleiding start per september 2023.

De Master of Science Verloskunde is een unieke master om je vakinhoudelijke kennis te verdiepen, je blik te verbreden en je te voorzien van de vaardigheden en tools die nodig zijn om het voortouw te kunnen nemen in het werkveld. Met deze master spelen we optimaal in op de veranderingen in de zorg en in de samenleving. We zetten daarom in op competenties voor onderzoek, innovatie en samenwerking en op het verstevigen van de positie van alle verloskundigen in Nederland. Daarmee dragen we bij aan de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse verloskundige systeem en aan het borgen van de integrale geboortezorg in Nederland voor de toekomst.

De master Verloskunde is een hbo-master opleiding, wat inhoudt dat de master aansluit bij de praktijk. Met het succesvol afronden van de master ben je Master of Science.

Tijdens de master ontwikkel je de kennis, de vaardigheden en de stevigheid om verantwoordelijkheid te nemen in trajecten om bijvoorbeeld preventiestrategieën of zorginnovaties te implementeren. Je wordt toegerust om bestuurlijke taken op je te nemen, deel te nemen aan bredere werkgroepen binnen het sociale domein, onderhandelingen te voeren met verzekeraars en/of te starten met promotieonderzoek.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze master ontwikkel je de kennis, de vaardigheden en de stevigheid om verantwoordelijkheid te nemen in trajecten om bijvoorbeeld preventiestrategieën of zorginnovaties te implementeren. Je wordt toegerust om bestuurlijke taken op je te nemen, deel te nemen aan bredere werkgroepen binnen het sociale domein, onderhandelingen te voeren met verzekeraars en/of te starten met promotieonderzoek.

Vooropleiding

De master is toegankelijk voor iedereen met een bachelor Verloskunde of gelijkgestelde opleiding: voor studenten die na hun beëdiging direct willen doorstuderen én voor verloskundigen in de eerste-, tweede- of derde lijn die zich verder willen ontwikkelen.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.