EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

E-Commerce & Entrepreneurship

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil je aan de slag als ondernemer? Carrière maken binnen een uitdagend bedrijf? Of als Digital Nomad de wereld afreizen en zakendoen vanuit Bali, Dubai of Curaçao? Dan is E-Commerce & Entrepreneurship dé opleiding die je op dit avontuurlijk leven voorbereidt. Tijdens deze mbo-studie ontdek je hoe succesvolle mensen denken en doen. Je leert duidelijke doelen stellen met behulp van discipline, focus, kennis en een positieve mindset, zodat ook jij straks carrière kan gaan maken als ondernemer.

Je toekomst na het afstuderen
Als E-commerce Entrepreneur of -manager ben jij verantwoordelijk voor de vindbaarheid van jouw bedrijf op het internet en de online verkopen. Je wisselt je werk af van uitvoerende naar coördinerende taken. Je ontwerpt succesvolle social media- campagnes, je analyseert de data en ontwikkelt met jouw team een content strategie waarmee je klanten nog beter bereikt.

Wie ben jij?
Je bent creatief of weet je te omringen met creatieve mensen. Je hebt een goed gevoel voor grafische-, interactieve- en audiovisuele vormgeving.
En natuurlijk wil je dat jouw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. Door kennis op te doen over online-sales, Google, SEO, SEA, social media-kanalen, webshopfunnels, e-marketing en e-commerce speel jij na het afstuderen in op de kansen die jouw bedrijf verder laten groeien.

Opleidingsinhoud

Welke vakken ga je volgen?
Tijdens deze opleiding krijg je onder andere te maken met de basis op het gebied van onlinesales, e-commerce en e-marketing. Denk bijvoorbeeld aan Online Marketing, SEO/SEA, Google-Analytics, Social Media en Contentcreatie.
Ook volg je lessen gericht op het zakenleven als Commerciële Economie, Commerciële Calculatie, Consumentenrecht en Loopbaan & Burgerschap. Op EuroCollege hechten wij bovendien veel waarde aan zelfontplooiing.
Daarom zal je tijdens je studie ook te maken krijgen met vakken als Succes & Mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Verder leren

Goede opstap naar een Hbo-Bachelor: Op EuroCollege zijn de opleidingen zwaarder dan op andere scholen. Dit komt omdat onze opleidingen versneld zijn. Zo haal je gemiddeld bij ons binnen twee jaar je mbo-diploma. Daarnaast kan je in één jaar doorstromen naar het hbo. Wij vragen veel van je binnen een kortere tijd. Zo laten we je wennen aan het ritme van het zakenleven én heb jij sneller je felbegeerde diploma te pakken.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.