Hoornbeeck College

Allround keukenmonteur

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround keukenmonteur plaats en installeer je (maatwerk)keukens, verleen je service bij onderhoud en begeleid je collega’s bij hun werkuitvoering. Je hebt een scherp oog voor detail en afwerking en wil altijd kwaliteit leveren. Als allround keukenmonteur is het belangrijk dat je zowel ruimtelijk als technisch inzicht hebt. Je vindt het leuk om de laatste (vak)technische ontwikkelingen bij te houden en weet wat de laatste trends zijn op het gebied van keukens.

Je hebt veel contact met klanten, bij hen thuis plaats je immers de keuken. Het tevreden stellen van je klanten en het goed communiceren met klanten is dan ook erg belangrijk. Je bent klantgericht en informeert klanten over het juiste gebruik en het onderhoud van de (nieuwe) keuken. Je gaat altijd netjes om met de eigendommen van de klant. Tijdens je werk zie je erop toe dat werkzaamheden veilig worden uitgevoerd en dat je werkomgeving netjes is.

Opleidingsinhoud

Je leert alles over de installatie van keukens, van het voorbereiden van een werkopdracht en het inmeten van een keuken tot de daadwerkelijke montage. Ook leer je te begeleiden in de werkuitvoering en service te verlenen aan klanten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.

Verder leren

Wil je verder studeren? Dan kan je een mbo niveau-4 middenkaderopleiding doen.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent handig en wil altijd goede kwaliteit leveren. Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband en je begeleidt je team waar nodig. Je hebt een professionele instelling, bent communicatief vaardig en legt makkelijk contact met klanten. Je bent stressbestendig en weet altijd oplossingsgericht te handelen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.