Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Ben jij iemand die graag mensen blij maakt? Die energie krijgt van drukte en hectiek? En die het leuk vindt om leiding te nemen? Dan pas jij in de horeca. Helemaal als jij ook nog eens goed kunt plannen en het leuk vindt om evenementen te organiseren.Volg bij Aventus de opleiding tot horecamanager. Je leert hoe je gasten een topbeleving geeft, een team aanstuurt en een horecazaak runt alsof het van jou is. Gastvrijheid zit in alles wat je doet en daar maken wij je nog beter in.
Opleidingsinhoud
De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldeel en keuzedelen. Je leert zowel beroepsgerichte vaardigheden als generieke vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Omdat je als horecamanager vaak in een internationale omgeving werkt, volg je ook Duits als tweede moderne vreemde taal.Je wordt opgeleid aan de hand van kerntaken en werkprocessen die horen bij het beroep. Hieronder lees je precies wat je leert:
Bieden van gastvrijheid
Je leert gastgerichte werkzaamheden voorbereiden, bijdragen aan een gastgerichte beleving en zorgen voor een sociaal en fysiek veilige werkomgeving. Ook leer je gastvrije werkzaamheden afronden en je eigen werk te evalueren.
Uitvoeren van hospitality werkzaamheden
Je leert reserveringen verwerken, gasten ontvangen en afscheid nemen, optreden als aanspreekpunt, handelen bij incidenten of calamiteiten en producten of diensten verkopen of verhuren.
Meewerken in de dagelijkse praktijk
Je werkt mee in drank-, spijs- en/of logiesverstrekkende bedrijven. Daarbij evalueer je gasttevredenheid en behandel je klachten. Ook bewaak je de voorraad, voer je het sociaal-hygiënisch beleid uit en doe je voorstellen voor (nieuwe) producten of diensten binnen het hospitalitybedrijf.
Leidinggeven aan collega’s
Je stuurt medewerkers aan, ondersteunt hen in hun functioneren en ontwikkeling en stemt goed af met collega’s.
Aansturen van bedrijfsprocessen
Je leert een operationeel plan maken en bewaken. Je implementeert en bewaakt het HR-beleid, het financieel beleid en het kwaliteitsbeleid.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Je kunt starten met de opleiding Horecamanager als je één van deze diploma's hebt:- vmbo-diploma (kader, gemengde of theoretische leerweg);
- overgangsbewijs van havo/vwo (leerjaar 3 naar 4);
- mbo niveau 2-diploma;
- mavo-diploma.
Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor bijzondere instroom.
Kosten
€ 1.458,- lesgeld per jaar (vanaf 18 jaar).*Er zijn extra kosten voor deze opleiding.
