Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Adem jij gastvrij zijn uit? Sta jij ervoor in dat gasten het naar hun zin hebben? Red jij je prima in je eentje en vind je de afwisseling van de horeca leuk? Yes, jij hoort thuis in de wereld van eten, drinken en gasten. Ben je bovendien creatief, geïnteresseerd in de food- wijnwereld, en goed met mensen en contacten? Meld je dan nu aan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier in 2 of 3 jaar bij Aventus. Met deze opleiding stroom je ook makkelijk door naar de vinologen-opleiding.Opleidingsinhoud
Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier onder meer:- Restauranttheorie;
- Gastvrouw/-heer zijn;
- Basisgastronomie met onder meer grondstoffen en eetgewoonten;
- Alles over wijn (je ontvangt hiervoor een certificaat);
- Leidinggeven en communicatie;
- Werken met computers (ICT).
Daarnaast krijg je: Engels, Duits, rekenen en burgerschap.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Je bent welkom bij deze opleiding Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier met één van deze bewijzen:- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg;
- Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4;
- Diploma mbo niveau 2;
- Mavo-diploma;
- Havo-diploma;
- Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.
Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.
