Rijn IJssel

Manuele lymfdrainage van het gelaat

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze cursus leert u manuele lymfdainage van het gelaat toe te passen bij de cliënt.

Manuele lymfdainage is een massagemethode, waarbij, door een zachte pompende beweging, de waterhuishouding van het lichaam beïnvloed wordt. Door deze werking is het mogelijk oedemen te behandelen en de spanning in het weefsel te verminderen. manuele lymfdrainage is om die reden ook heel werkzaam na cosmetische operaties. De wondheling zal soepeler verlopen. Het is een zachte, monotone beweging, die veel oefening vergt van de behandelaar. Vooral is daarbij belangrijk om de juiste druk toe te passen. Deze massagetechniek is geschikt voor elk huidtype en werkt zeer ontspannend.

Opleidingsinhoud

bij de theoretische lessen zullen zowel de indicaties als de contra-indicaties uitvoering worden behandeld. De anatoemie en de functie van de bloed-lymfcirculatie is eveneens een belangrijk onderdeel van de theorie.

Opleidingsduur

10 weken van 4 lesuren per week

Kosten

Cursusgeld € 475,-
Examengeld € 150,-
Kosten cursusmateriaal: € 100,-

Bijzonderheden

Contactpersoon: Voor meer informatie neem contact op met Marijke Penders, Uiterlijke Verzorging, Lange Wal 126 te Arnhem, tel. [klik hier voor het telefoonnummer] .
E-mail: [stuur een e-mail]

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.