Rijn IJssel

Belevingsgerichte zorg (vervolgcursus)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In de basiscursus werd vooral aandacht besteed aan de attitude en interactie tussen cliënt en zorgverlener bij belevingsgerichte zorg. Bij de herhalingscursus gaat de cursist zich meer methodisch verdiepen in het implementeren van belevingsgerichte zorg.

Opleidingsinhoud

Lesdetails
Bij de herhalingscursus gaat de cursist zich methodisch verdiepen in de levensloop en karakteristiek van de cliënt, zodat vanuit de behoeften en wensen van de cliënt invulling kan worden gegeven in het zorg-/leefplan. Er wordt ingegaan op knelpunten en dilemma’s, die medewerkers ervaren hebben in de praktijk nadat de basiscursus gevolgd werd. Wij geven cursussen op maat. Het is mogelijk om een andere indeling van onderwerpen in de cursus te verwerken.

Doelgroep
Verzorgenden en activiteitenbegeleiders.

Werkwijze
Er wordt geoefend met verschillende omgangsstrategieën en begeleidingsmethodieken. Bij deze oefeningen kan gebruik gemaakt worden van een acteur.

Opleidingsduur

In overleg met de instelling. Om de veertien dagen zodat cursisten hun kennis en ervaring kunnen toetsen in de praktijk.

Bijzonderheden

Contactpersoon: José van der Staak, telnr. [klik hier voor het telefoonnummer]
E-mail: [stuur een e-mail]

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.