IPD Opleidingen

Tuinarchitectuur dagopleiding 12 weken

Algemene informatie over de cursus

Tuinarchitectuur.....tuinen ontwerpen: juist nu!
Het doel van de opleiding Tuinarchitectuur van IPD is dat u voldoende kennis en vaardigheden ontwikkelt om te starten als zelfstandig tuinontwerper of als werknemer in de tuininrichtingsbranche. Vakinhoudelijke kennis is daarvoor van groot belang, maar niet voldoende, u heeft extra vaardigheden nodig om een goede ondernemer of werknemer te worden en bovenal handvatten waarmee u zich verder kunt ontplooien in uw vakgebied, ook na de opleiding.

De voordelen van een dagopleiding Tuinarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u één doordeweekse dag of zaterdag in de week les. Dit is een vaste dag met lestijden van 10.00 - 16.00 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 12 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
Het tuinvak bestaat uit drie pijlers die alledrie van belang zijn voor succes:

Tekenen en ontwerpen: leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen.
Materiaalkennis: planten en tuinelementen leren kennen, voelen en hun effecten ervaren.
Verkopen van uzelf en uw ontwerp: presenteren, communiceren, samenwerken, ondernemen en solliciteren.

De dagopleiding bestaat uit 12 lessen. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld:
Tuingeschiedenis
Natuurlijke elementen
Voeding en bodemvertering
Tuinelementen en -constructies
Beplanting
Technieken
Ecologisch verantwoord tuinieren
Ontwerpproces
Isometrie
Schaaltekeningen
Plattegrond


De docent gaat in op actuele trends in het vak en op de beroepspraktijk. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot tekeningen op schaal), ontwerpen, planten leren kennen en ervaren, oefenen met technieken en u leert uw eigen visie te ontwikkelen en presenteren.

Examen
Het examen voor Tuinarchitectuur wordt verzorgd door twee examenbureau's: EHCB en CreatiefNivo. Beide examenbureau's kennen een theorie- en praktijkexamen. De opdrachten die gemaakt dienen te worden voor het praktijkexamen dienen gelijk als een mooie start van uw portfolio!

Vooropleiding
Voor de opleiding Tuinarchitectuur is geen vooropleiding vereist. Wij raden echter wel een HBO werk- en denkniveau aan vor de opleiding. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Duur van de cursus

12 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.