Cadix

AutoCAD Basis

Inhoud van de cursus

Met de AutoCAD Basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Deze AutoCAD cursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De cursus AutoCAD Basis duurt vier dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat u in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in uw dagelijkse werk. Doordat u gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leert u snel zelfstandig te werken met AutoCAD. De geleerde CAD kennis past u op deze manier snel toe in de praktijk, op uw eigen werkvloer.

Voor wie is de AutoCAD basiscursus bedoeld?

De AutoCAD Basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?

U hoeft voor deze cursus geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Uw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis van en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De cursus AutoCAD Basis omvat onder andere de volgende onderwerpen:
  • De gebruikersinterface van de CAD software
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor nauwkeurig tekenen)
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera)
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera)
  • Het gebruik van lagen in een tekening
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen
  • Het maken van blokken
  • Het afdrukken van een tekening (Modelspace en Paperspace)

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?

Na het volgen van de AutoCAD basiscursus maakt u zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze kunt u bewerken en afdrukken. Als u de basiscursus met succes afrondt, ontvangt u een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Één jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van de AutoCAD basistraining krijgt u één jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Omscholen tot AutoCAD tekenaar?

Ook als u zich wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kunt u bij ons terecht. Wij bereiden u succesvol voor op een nieuwe stap in uw carrière.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 1200

Plaatsen / leslocaties

Zwolle,Alkmaar,Utrecht,Zaandam,Rotterdam,Nijmegen,Amsterdam,Virtual Classroom,Eindhoven,Venlo,Den Bosch,Drachten,Groningen,Emmen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.