Thuiscursus.nl

Mode Ontwerp en Creatie (Allround)

Inhoud van de cursus

Dit leer je tijdens je opleiding!
Deze Allround opleiding bestaat uit meerdere modules. Hieronder lees je welke modules je volgt in de opleiding Allround Mode- Ontwerp En Creatie.
Modeontwerper
Tijdens de eerste module Modeontwerper leer je o.a. alles over de mode en zijn facetten, basiskennis, research, concept Building, structuur & planning, belangrijk voorwerk, de ontwerpfase, handovers, samples, factory visits, sales meeting, marketing, studie, carrière en verloning, werken in het buitenland, informatie & tips, terminologie, en starten als zelfstandig Modeontwerper.
Kleermaker
Leer hoe je inspiratie vindt en je ideeën omvormt tot een echt ontwerp. Leer stikken en naaien met de naaimachine, verschillende kledingstukken maken, werken volgens bestaande patronen, en het juiste model met de juiste maat kiezen. Tijdens alle modules wordt je begeleidt door een docent met jarenlange ervaring in het vak.
Patroontekenen
Tijdens deze module leer je: Je eigen patronen ontwerpen, patronen maken op basis van een foto, belangrijke begrippen voor de patroonontwerper, patronen leren tekenen, correct maten opnemen, je ideeën vertalen naar een professioneel patroon, een correct snijplan opstellen, het vinden van inspiratie, patroon van de rok en de broek / pantalon, broekzakken en ritsen maken, corsage, mouwen en kragen maken en van basiscorsage naar vest.
Patroontekenen Gevorderden
Deze module sluit aan op patroontekenen en worden meer specifieke onderdelen behandeld zoals de raglanmouw, kimonomouw, jurk, corsage bovenkleding en het mouleren van kleding.
Kleding Verstellen
Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: Werken met een naaimachine, Stofdelen in elkaar stikken, Werken met de overlok en de techniek van het driegen
Keuzevak 1: Bruidskledij Ontwerper
Zou jij je eigen bruidsjurk of –pak willen ontwerpen? Dan is dit keuzevak Bruidskleding ontwerpen écht iets voor jou! Studeer in je eigen tempo en leer alles over de geschiedenis van de bruidsjurk, de trends van 2015 en 2016, diverse stoffen, figuur- en modelanalyse, modellen jurken, onderrokken en lingerie, bruidsjurken en lingerie retoucheren, maattabellen, en patroontekenen van bruidsjurken en lingerie..
Keuzevak 2: Lingerieontwerper
Leer alles over de geschiedenis van de lingerie, slips, korsetten, beha’s, negligés, onderjurken en badkleding. Tijdens je opleiding word je begeleid door een professionele Lingerie ontwerper met jarenlange ervaring in het vak. Hij of zij helpt je zodat je alles weet over stofsoorten, maten opnemen, patroontekenen, en benodigdheden.
Naast deze werkmap ontvang je de toegangscode tot ons online leerplatform. Hierop vind je oefeningen, opdrachten en studiemateriaal. Ook en communiceer je via het online leerplatform rechtstreeks met je persoonlijke vakdocent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wie kan deze opleiding volgen?
Iedereen! Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om deze studie te starten. Als je wil starten als mode expert is deze studie jouw ideale voorbereiding. De opleiding is toegankelijk en praktijkgericht geschreven zodat je zo snel mogelijk jouw erkende diploma behaalt.
Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten
De opleiding Allround mode- ontwerp en creatie is ontwikkeld door een professionele en vakbekwame docent. Hierin is onze aanpak uniek: jouw docent heeft minstens vijf jaar ervaring in de branche waarin jij gaat werken! Daardoor weet de docent perfect wat er in de praktijk speelt en welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn. Bovendien heb je zo altijd precies op de hoogte van de laatste technieken en trends. De doelstelling: baangarantie! Jouw docent zal gedurende één jaar al jouw vragen beantwoorden en feedback geven op de oefeningen uit het handboek, zodat je je optimaal voorbereidt op het behalen van je diploma.
Jouw doel: een erkend diploma

Je doet deze opleiding op je eigen tempo. Je doet examen wanneer jij zelf vindt dat je er klaar voor bent. Het examen is een combinatie van meerkeuze- en open vragen. We toetsen je niet op de praktijk. Ben je geslaagd voor het examen? Dan krijg je je erkende diploma Allround mode- ontwerp en creatie, dat tal van mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Alle diploma’s voldoen aan de wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als werknemer, of je inschrijven als zelfstandig ondernemer.

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1290.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.