IMF Academy (International Management Forum)

Cloud Security (CCSK) online training

Algemene informatie over de cursus

Het Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) van de Cloud Security Alliance (CSA) is volgens vooraanstaande onderzoekers de meest gevraagde cloud security certificering ter wereld! De online Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) training dient twee belangrijke doelen. Enerzijds u optimaal voorbereiden op het officiële CCSK examen. Anderzijds u begeleiden in het kunnen toepassen van de opgedane Cloud Security kennis in uw organisatie zodat de cloud sneller en beter geïmplementeerd kan worden. Vooral dit laatste is een absolute meerwaarde van deze online training.

Inhoud van de cursus

Het CCSK online trainingspakket bestaat uit:

Het officiële Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) materiaal van de Cloud Security Alliance (CSA) plus extra examen voorbereidingsmateriaal. Het CCSK materiaal bestaat uit 6 modules met informatie.
CCSK examen token, geldig voor 2 examenpogingen. De CCSK examenstof bestaat uit:
CSA Security Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing v4;
ENISA rapport Cloud Computing: Benefits, Risks and Recommendations for Information Security;
Cloud Control Matrix (CCM).
E-learning toegang met extra materiaal, ook over de praktische toepasbaarheid van CCSK.
5 online sessies van telkens 2 uur. In de online sessies worden alle 14 domeinen van CCSK op een interactieve manier behandeld. U kunt u vooraf voorbereiden op deze sessies. Van elke online sessie is een opname beschikbaar plus chat ondersteuning met uw docent en medecursisten.
Chat ondersteuning, ook na de live sessies.
5 officiële labs op Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure.
1 papieren lab op CAIQ en CCM.
Extra instructiemateriaal.
Lab schermopnamen.
3 extra online lab ondersteunende sessies.
Extra labs op de CAIQ, APIs, CI/CD, DevSecOps en meer.
E-learning met betrekking tot Cloud Adoption Essentials.

Daarnaast wordt u 3 maanden lang gecoacht m.b.t. het toepassen van CCSK in uw dagelijkse werk. Deze coaching vindt plaats door middel van wekelijkse calls (zowel individueel als in een groep).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om te slagen voor het Cloud Security (CSSK) examen heeft u geen specifieke kennis over de cloud nodig.

Duur van de cursus

3 maanden

Kosten van de cursus

De kosten van het online CCSK trainingspakket bedragen € 2.495,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief de kosten van het CCSK examen (t.w.v. € 250,-). U mag het examen nog een keer gratis afleggen als u de eerste keer niet slaagt.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

e-learning

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.