NHA Thuisstudies

opleiding Gezondheidspsychologie

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Zie verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag: volg de cursus Gezondheidspsychologie op HBO-niveau
Waarom raakt de ene mens verslaafd aan roken en de ander niet. Hoe laat je mensen de medicijnvoorschriften opvolgen? Hoe weet je of een medewerker op de juiste plek optimaal rendement heeft? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beweegt en immobiliseert.

In de cursus Gezondheidspsychologie leer je meer over de psychologische kant van alles wat met gezondheid te maken heeft. Bijvoorbeeld: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out? Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Klopt het dat mensen sneller genezen als ze ‘lekker in hun vel zitten’?

Schakel tussen arts en patiënt

Van de invloed die stress heeft op ziekte tot meten van pijnbeleving: de gezondheidspsycholoog is een schakel tussen artsen en patiënten.

Waar werken gezondheidspsychologen?

Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Gezondheidspsychologie
In de cursus Gezondheidspsychologie staat de gezondheid centraal. Wanneer mensen lekker in hun vel zitten en zich mentaal goed voelen, zal dit een positieve invloed hebben op de gezondheid. Door het gedrag van personen te observeren en hier op een effectieve wijze op in te spelen, kun je personen om je heen helpen.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Psychologische factoren

In dit deel leer je onder andere welke (bio)psychologische factoren een rol spelen in het (on)gezonde gedrag dat mensen vertonen.

Stress, gezondheid en ziekte

Je krijgt inzicht in het verband tussen stress, gezondheid en ziekte. Je leert hoe divers mensen reageren op pijn hebben en ziek zijn, zowel binnen als buiten de behandelingssituatie.

Beïnvloeding van mensen

Voorkomen is beter dan genezen! Een belangrijke vraag is daarom hoe wij mensen kunnen beïnvloeden zich toch gezond te gedragen. Ook leer je hoe je een goed preventiebeleid samenstelt. Aan het eind van de cursus weet je als geen ander hoe de psychologie bij kan dragen aan het welbevinden van de mens!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Gezondheidspsychologie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week.Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf649,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.