NHA Thuisstudies

cursus Bestuursprocesrecht

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Hoe beschermt de overheid burgers? Volg de cursus Bestuursprocesrecht op HBO-niveau
Hoe beschermt de overheid de burger tegen... de overheid? Welke vormen van toezicht zijn er? Op welke manieren maken burgers bezwaar tegen besluiten van de overheid? Hoe werkt een beroepsprocedure? Antwoord op deze vragen krijg je in de cursus Bestuursprocesrecht.
Bestuursorganen die rechten van burgers of bedrijven aantasten? Is er dan rechtsbescherming? Ja. Is het daarvoor noodzakelijk een advocaat in te schakelen? Moet je dan een beroep doen op de Algemene wet bestuursrecht? Volg de cursus en je weet wat het recht is van burgers.
Werk je bij de overheid? Dan biedt de cursus Bestuursprocesrecht inzicht in de rechten en plichten van de overheid. Is die kennis alleen relevant voor de overheid? Nee, natuurlijk niet. Alle bedrijven en organisaties hebben in meer of mindere mate te maken met de overheid.

Korte cursus Bestuursprocesrecht

Volg een juridische cursus en vergroot je kennis. Leer in twee maanden de essentie van het bestuursprocesrecht kennen: van milieurecht tot omgevingsrecht en van bezwaarprocedures tot toezichthouders.
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • bestuursorganen;
  • vormen van toezicht.


Kennis verfijnen met een cursus Bestuursprocesrecht

Als jurist kennis en vaardigheden verdiepen? Wil je werken bij de overheid met meer kennis van zaken? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Bestuursprocesrecht.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Bestuursprocesrecht
De macht van de overheid is door de grote hoeveelheid bestuurstaken en de wijze waarop het openbaar bestuur in Nederland is georganiseerd, verdeeld over talloze bestuursorganen binnen en buiten de overheid. Hoe deze bestuursorganen werken, leer je in de cursus Bestuursprocesrecht.
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

De bestuursorganen

Bestuursorganen kunnen door gebruik te maken van hun bevoegdheden de rechten van burgers aantasten. We behandelen hoe bestuursorganen hun taken rechtmatig en doelmatig uitvoeren.

Verschillende vormen van toezicht

De Awb biedt een algemeen stelsel van rechtsbescherming tegen besluiten die door bestuursorganen worden afgenomen. Dit stelsel is in te delen in preventief en repressief toezicht. In dit deel van de module zullen we dit verder behandelen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Bestuursprocesrecht staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf549,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.