NHA Thuisstudies

cursus Office 2019

Algemene informatie over de cursus

Volg de praktische cursus Office bij NHA

Outlook, Word, Excel, PowerPoint… Wil je snel wegwijs worden in de mogelijkheden van Microsoft Office? Met de succesvolle en praktische cursus Office leer je snel alle vereiste basisvaardigheden van het veelgebruikte kantoorpakket.

Microsoft Office, het is een begrip in de wereld van tekstverwerken, cijfers invoeren in spreadsheets en presentaties maken.

Heb je geen ervaring met Office of werk je er wel al mee, maar wil je meer halen uit de programma’s? De cursus Office helpt je op weg en laat je alle functies ontdekken. Zodat je zelf efficiënter en makkelijker werkt met Office.

Tijdwinst

De mogelijkheden van Office zijn eindeloos. Na het afronden van de cursus Office merk je dat werken met de computer veel eenvoudiger gaat en je boekt al snel flinke tijdwinst.

Om de cursus Office goed te kunnen volgen, is het belangrijk dat je over een computer beschikt waarop het Microsoft Office pakket geïnstalleerd is. Via Microsoft is het mogelijk om tijdelijk een gratis proefversie van de software te downloaden.

Stap voor stap zelf aan de slag met Office

In deze heldere en toegankelijke computercursus leer je stapsgewijs in je eigen tempo de mogelijkheden van veelgebruikte Office-programma’s zoals Word en Excel kennen.

De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod:

  • Word (tekst);
  • Publisher (opmaak);
  • Excel (spreadsheets);
  • Access (database);
  • PowerPoint (presentaties);
  • Outlook (e-mail + agenda- en taakbeheer);
  • OneNote (notitieprogramma).

Liever losse programma's als toegewijde cursus volgen? Kies dan bijvoorbeeld Excel, PowerPoint of Word. Of kies voor de cursus Office 365.

Cursus Office staat goed op je cv

Duizenden cursisten gingen je al voor en beleven dagelijks plezier aan de kennis die zij in deze cursus opdeden.

Werkgevers hechten belang aan goede en actuele kennis van Office. Het behalen van het diploma of getuigschrift is dan ook beslist een pre wanneer je solliciteert.

Vul nu je cv aan met de cursus MS Office en vergroot je carrièrekansen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma van de cursus Office

In deze praktische en uitgebreide cursus komen Microsoft Word, Excel en andere programma's van het Office-pakket aan bod. In de Office-cursus van NHA komen de volgende onderwerpen aan bod:

Word

Allereerst wordt het programma behandeld dat je waarschijnlijk het meeste zult gebruiken: de tekstverwerker die bij Office hoort, Word. Dit programma is, zowel zakelijk als privé, een zeer populaire tekstverwerker. De mogelijkheden van Word zijn ongekend.

Veel mensen werken al met Word, maar zijn niet op de hoogte van de talrijke extra features. Kennis betekent sneller, creatiever en efficiënter met Word omgaan. Om het optimale uit het programma te halen, is een goede begeleiding echt noodzakelijk. Dankzij deze goed opgebouwde Office cursus en de deskundige hulp van je leraar, ben jij straks goed wegwijs in Word.


Publisher


Publisher is een desktoppublishing-toepassing van Microsoft. Het wordt gezien als een programma om meer controle te hebben over de verschillende elementen van een pagina in vergelijking met Microsoft Word. Publisher biedt je de mogelijkheid om documenten (zoals tijdschriften, posters en folders) op te maken voor (professioneel) drukwerk.


Excel


Het volgende programma dat in deze cursus Office wordt behandeld, is het spreadsheetprogramma Excel. Met een spreadsheet kunnen razendsnel verschillende berekeningen en overzichtelijke grafieken worden gemaakt.


Access


Access is een databaseprogramma. Hiermee kunnen gegevens overzichtelijk worden opgeslagen en gemakkelijk worden teruggevonden.


PowerPoint


PowerPoint is een presentatieprogramma. Je kunt met dit programma diashows maken die je via een beamer of computer kunt afspelen. Dit programma is zeer praktisch voor mensen die wel eens een presentatie moeten houden, bijvoorbeeld op het werk, op school of in het verenigingsleven. Alle presentaties kunnen bovendien worden aangekleed met illustraties, grafieken, geluid, effecten en animaties.


Outlook


Het programma Outlook is vooral bekend om zijn e-mailfunctionaliteiten. Met het programma kun je e-mails opstellen, versturen en ontvangen. Daarnaast heeft Outlook een agendafunctie. Zeer handig voor het bijhouden van je afspraken! Ook kun je met Outlook de gegevens van je contactpersonen bijhouden en een overzicht maken van de taken die je nog moet uitvoeren.


OneNote


OneNote is een digitaal notitieblok van Office. Het beschikt over onder andere een snelle zoekfunctie waarmee je in diverse secties, sectiegroepen en notitieblokken kunt zoeken.

De mogelijkheden van Office zijn ongekend. Na het afronden van deze cursus MS Office zul je zien dat het werken met de pc een stuk eenvoudiger wordt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De cursus duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf289,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor: 2021, 2019 of 2016,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.