NHA Thuisstudies

cursus Supply Chain Management

Algemene informatie over de cursus

Systematisch processen verbeteren? Volg de cursus Supply Chain Management op HBO-niveau

Succesvolle bedrijven verbeteren processen systematisch. Met supply chain management optimaliseer je de integrale keten. Je verbetert interne processen én de samenwerking met klanten en leveranciers.

Met de opleiding Supply Chain Management word je in twee maanden allround expert. Je leert hoe je een end-to-end supplychainsysteem invoert in organisaties.

Wanneer testte voor het eerst een pizzaria drones om bestellingen vliegend af te leveren bij klanten? Bij de pizza’s gaat het om één stap in de supply chain. Bij supply chain management gaat het om grip op alle stappen.

Universele kennis supply chain

Op zoek naar kennis, inzicht en toepassingen voor een succesvolle supply chain? In de cursus Supply Chain Management doe je kennis op die je overal kunt toepassen. Zowel in de profit- als de non-profitsector.
Belangrijke onderwerpen zijn:

  • merchandising (chainstroom plannen en management);
  • logistiek (chain-infrastructuur creëren en kosteneffectief werken);
  • informatietechnologie (samenwerken met partners in een netwerk).

Na de Supply Chain Management opleiding kun je deze onderdelen met elkaar verbinden. Je speelt goed in op veranderingen in een bedrijf.

Bedrijfseconomische processen

De dagelijkse uitvoering en besturing van de logistiek kan altijd beter. Dat is de achterliggende gedachte van supply chain management.
Door continu te zoeken naar verbeteringsmogelijkheden, groeit je inzicht in bedrijfseconomische processen en productielogistiek.

Plannen, organiseren, leiden en beheren

Kun je gestructureerd plannen, organiseren, leiden en beheren? Dan sta je aan de basis van een systematische kwaliteits- en prestatieverbetering.
Het uiteindelijke doel: optimaal resultaat voor klant en bedrijf.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Supply Chain Management
Om succesvol te zijn als bedrijf, is het belangrijk om te blijven optimaliseren. In de cursus Supply Chain Management krijg je bouwstenen aangereikt die noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen en implementeren van het zogenaamde end-to-end supply-chain-systeem.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Merchandising

In dit onderdeel behandelen we de ontwikkeling van een end-to-end chain-management-strategie. Ook leer je hoe de chainstroom moet worden gepland en gemanaged.

Logistiek

Je leert hoe de noodzakelijke chain infrastructuur gecreëerd moet worden. Door middel van planning en controle leer je hoe je kosteneffectief werkt.

Informatietechnologie

In dit deel behandelen we hoe de samenwerking tussen partners in het netwerk werkt.
Aan het eind van deze cursus kun je de drie bovengenoemde delen met elkaar verbinden en kun je inspelen op veranderingen in het bedrijf.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur Opleiding Supply Chain Management

Voor de opleiding Supply Chain Management staat een studieduur van 2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.