NHA Thuisstudies

opleiding Verandermanagement

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Effectief veranderen? Volg de cursus Verandermanagement op HBO-niveau
Alles verandert continue. Verandering is een gegeven. Bedrijven moeten zich sneller dan ooit aanpassen aan de voortdurend veranderende wereld. Hoe leid je verandering in goede banen? Werk planmatig en procesmatig. Hoe? Dat leer je in de cursus Verandermanagement.
Bij een organisatieverandering spelen verschillende factoren een rol. Het is essentieel dat je deze factoren goed in kaart brengt. Stel daarom een duidelijk beleid op. Met overzicht geef je adequaat leiding en leid je verandering in goede banen.
In de cursus Verandermanagement leer je:

  • veranderstrategieën onderscheiden;
  • kiezen uit het ruime aanbod mogelijkheden voor het veranderproces;
  • benodigde veranderingen duiden;
  • veranderingen effectief managen met een actieplan;
  • veranderingen planmatig en procesmatig doorvoeren.


Succesvol veranderen

In de cursus Verandermanagement werk je met het integraal veranderingsproces. Dit model is in de praktijk getoetst. Het model stelt je in staat een organisatieontwikkeling succesvol te laten verlopen.

Wat verandert er en waarom?

Hoe stel je de huidige en gewenste situatie vast? Wat zijn de slagings- en faalfactoren? Je leert gefundeerde keuzes maken voor een solide veranderstrategie. Zo kom je tot een onderbouwd actieplan.

Hoe wordt de verandering ingevoerd?

Verandermanagement is vooral ook doen. Iedereen heeft een eigen aandeel in verandering. Hoe geef je het verandertraject vorm? In welke fasen voer je de verandering in?
Na de cursus Verandermanagement weet je waar je rekening mee moet houden. Bepaal met kennis en kunde een correcte visie en strategie voor je organisatie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Verandermanagement

Binnen de cursus Verandermanagement staat het integraal veranderingsproces centraal. Dit model is in de praktijk getoetst en stelt jou in staat organisatieveranderingen succesvol te laten verlopen. In dit model staan twee fasen centraal, die we uitgebreid in de cursus behandelen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wat gaat er veranderen en waarom?

In dit onderdeel leer je hoe je de huidige en de gewenste situatie van een bedrijf vaststelt. We bespreken de slagings- en faalfactoren binnen deze veranderingen. Je maakt hierbij gefundeerde keuzes, om op deze manier tot een gedegen actieplan te komen.

De wijze waarop de verandering wordt ingevoerd

Wanneer de veranderingsstrategie is vastgesteld, is de vormgeving en fasering van het verandertraject van belang. Actoren die bij veranderingen van invloed zijn blijven hierbij niet onbesproken.

Aan het eind van dit deze cursus kun je een correcte visie en strategie voor een organisatie bepalen. Hiermee ben je van toegevoegde waarde voor het bedrijfsleven!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Verandermanagement staat een studieduur van 2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.