NHA Thuisstudies

opleiding Sportpsychologie en Coaching

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Opleiding Sportpsychologie en Coaching: leer meer over de psychologische kant van sportprestaties

Vaak wordt bij sport gekeken naar het verbeteren van de conditie, tactiek, techniek en fitheid, en het optimaal benutten van iemands talent. Doorgaans wordt er helemaal geen of maar weinig aandacht geschonken aan de psychologische training achter sportprestaties. Zonde, want meer focussen op sportpsychologie kan resulteren in betere prestaties.

Tijdens de Sportpsychologie opleiding wordt er daarom uitgebreid aandacht geschonken aan de motivatie, emoties en mentale vaardigheden van sporters.

Sportsituaties bestuderen

Wat gaat er in het hoofd van een atleet om die een belangrijke wedstrijd speelt? Hoe bereidt een sporter zich mentaal voor op een wedstrijd? En als je een coach bent: wat zou je dan tegen een sporter zeggen?

Tijdens de opleiding Sportpsychologie en Coaching bestudeer je sportsituaties en theorieën die je helpen een antwoord te geven op deze én andere vragen die gerelateerd zijn aan sportpsychologie.

Sportpsychologie opleiding als thuisstudie

Wil jij graag álles uit de sporter halen? Wil je sporters motiveren, naar een hoger level brengen en zelfvertrouwen geven? Ben je benieuwd hoe jij sporters mentaal sterker kunt maken en ze zo ondersteunt om betere sportresultaten te boeken? Dan is de sportpsychologie opleiding van NHA het perfecte startpunt.

Motiveren, stimuleren en coachen

Deze opleiding is geschikt voor alle sportleraren, trainers en coaches die zich willen verdiepen in de theorie en toepassing van sportpsychologie. Je duikt dieper in het functioneren van de menselijke psyche in sportsituaties.

Na afronding van de Sportpsychologie opleiding ben jij in staat om sporters op een onderbouwde manier te motiveren, stimuleren en coachen.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Sportpsychologie en Coaching bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Sportpsychologie en Coaching

In de opleiding Sportpsychologie en Coaching komen diverse onderwerpen aan bod.

Zo krijg je eerst een inleiding in de sportpsychologie. Vervolgens ga je aan de slag met motivatie. Wat drijft iemand bijvoorbeeld om te stoppen of juist door te gaan met een sport? En waarom willen mensen zo graag presteren?

Tevens ga je dieper in op de relatie tussen emoties en sport, met name specifieke emoties zoals onder andere angst en spanning. Verder komen persoonlijkheid en sport aan bod. Ook wordt ingegaan op focus en aandachtstraining.

Tot slot ga je in deze sportpsychologie opleiding aan de slag met

  • mentale voorstellingen en (complexe) mentale vaardigheden;
  • coaching;
  • teamsport;
  • de keerzijde van sport;
  • derde generatie gedragstherapie.

Over al deze onderwerpen doe je niet alleen theoretische kennis op, maar aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je ook hoe je de theorie kunt toepassen in de sportwereld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Sportpsychologie en Coaching

Voor de opleiding Sportpsychologie en Coaching staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf569,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke studiebegeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.