NHA Thuisstudies

opleiding Facility Management

Algemene informatie over de cursus

Wil jij leren hoe je een facilitair plan schrijft? Volg de opleiding Facility Management

Wil jij je oriënteren op facility management of ben jij een facilitair manager en wil jij een facilitair plan schrijven? Dan zit je met de opleiding Facility Management helemaal goed. De opleiding levert jou niet alleen veel kennis op maar ook een gedegen facilitair plan dat direct geïmplementeerd kan worden binnen de organisatie!

Ontwikkelingen Facility Management

Facility management is een jong vakgebied dat een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Tegenwoordig is namelijk een bedrijfsgebouw zonder facilitaire dienstverlening niet meer denkbaar.

De vraag naar facility managers of medewerkers met kennis van facility management blijft dan ook stijgen. Facility managers houden zich in hun werkzaamheden onder andere bezig met zaken als schoonmaak, beveiliging en catering, maar eveneens met duurzaamheid en digitalisering.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding Facility Management leer je op praktische wijze een goed facilitair plan schrijven. Je wordt stap voor stap door een project geleid. Een voorbeeld van een projectonderwerp kan zijn een producten- en dienstencatalogus, het organiseren van herhuisvesting of restauratieve voorzieningen.

Tijdens de cursus Facility Management ga je middels tal van huiswerkopdrachten aan de slag met de verschillende stappen van een facilitair plan. Onderdelen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het inventariseren van klantwensen, het vaststellen van de aansturing en beheersing en het evalueren en herzien.

Je kiest zelf een organisatie en onderwerp die als uitgangspunt worden genomen voor het facilitaire plan. Aan het einde van de opleiding Facility Management heb je dan ook een kwalitatief facilitair plan opgesteld dat je direct kunt implementeren binnen een organisatie.

Voor wie?

De opleiding Facility Management is geschikt voor iedereen die meer wil leren over het vak facility management of zijn kennis wil opfrissen. Daarnaast is de opleiding Facility Management ook uiterst geschikt wanneer je facility manager bent en je met behulp van bruikbare en praktijkgerichte theorie een facilitair plan wil schrijven.

Ben jij klaar om de touwtjes in handen te nemen en lekker aan de slag te gaan? Volg de opleiding Facility Management!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Facility Management

Tijdens de opleiding Facility Management komen diverse onderwerpen aan bod. Je maakt kennis met de ontwikkelingen in het vakgebied Facility Management en ontdekt de competenties van een facility manager. Daarnaast ga je aan de slag met het schrijven van een facilitair plan en worden de diverse onderdelen van dit plan uitgebreid beschreven.

De volgende onderdelen komen tijdens de opleiding Facility Management uitgebreid aan bod:

  • de ontwikkeling van het vakgebied Facility Management;
  • competenties van een facility manager;
  • kern- en niet-kernprocessen;
  • organisatie, beschrijving, oriëntatie etcetera;
  • dienstverlening;
  • SWOT en confrontatiematrix;
  • Klantwensen;
  • inrichten facilitaire services;
  • communicatie met de klant;
  • schrijven facilitair plan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Facility Management

De opleiding Facility Management duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf459,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.