NHA Thuisstudies

opleiding Sportmanagement

Algemene informatie over de cursus

Verdiep je in management binnen de sport in de opleiding Sportmanagement
Ben jij bestuurslid bij de lokale sportvereniging of werk je bij een sportorganisatie en wil jij jouw managementkennis vergroten of opfrissen? Dan is de opleiding Sportmanagement écht iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je alles over de sportwereld en hoe je een sportorganisatie efficiënt managet en organiseert. Schrijf je nu in voor een gratis proefles en ontdek of de opleiding bij jou past!


Speel in op ontwikkelingen in de sportwereld


Sport speelt in de huidige maatschappij een steeds grotere rol omdat er meer aandacht wordt besteed aan de voordelen van beweging en sport. Hierdoor beoefenen steeds meer mensen een sport. Dankzij deze toename in sporters verandert de sportwereld voortdurend en vinden er continue nieuwe ontwikkelingen plaats in de sportwereld.
Met de opleiding Sportmanagement doe jij kennis op over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de sportwereld en ontdek je hoe sportsystemen er in het buitenland uitzien. Hierdoor herken jij patronen en leer je hoe je als sportorganisatie of sportvereniging direct inspeelt op nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij.


Leer sportorganisaties managen in de opleiding Sportmanagement


Tijdens de opleiding Sportmanagement verdiep je je in sportorganisaties. In binnen- en buitenland zijn er namelijk veel sportorganisaties actief.
In de Sportmanagement opleiding leer je welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sport. Ook leer je welke invloed een sportmanager uitoefent op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur binnen een sportorganisatie. Zo weet jij na de opleiding Sportmanagement precies hoe je een sportvereniging of sportorganisatie effectief managet.


Opleiding Sportmanagement: doe kennis op van financiën


Om een sportorganisatie of sportvereniging succesvol te managen is kennis van financieel management onmisbaar. In de cursus Sportmanagement van NHA leer je financiële overzichten analyseren en maak je kennis met de meest voorkomende kosten en baten van sportorganisaties.

Daarnaast leer je in de opleiding Sportmanagement hoe bezuinigingsmanagement toegepast wordt en hoe inkomsten gegenereerd worden met een sportvereniging.


Verdiep je in sportmanagement


De Sportmanagement cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over management in de sportwereld. Na afronding van de opleiding weet jij hoe je zowel op organisatorisch als op financieel gebied een sportorganisatie of sportvereniging managet.
De kennis die je opdoet tijdens de Sportmanagement opleiding pas je als bestuurslid of sportmanager direct toe in de praktijk bij jouw lokale voetbalvereniging of tennisvereniging!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Sportmanagement
In de opleiding Sportmanagement komen een aantal onderwerpen uitgebreid aan bod:


Sport in internationaal perspectief


Je ontdekt hoe politieke ideologieën het sportbeleid beïnvloeden. Daarnaast leer je meer over de sportsystemen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.


Infrastructuur van de sport


Je maakt kennis met de ontwikkelingen die zich in de loop der tijd hebben voorgedaan in de sportwereld en je leert hoe sportmanagement is ontstaan. Je ontdekt het belang en de rol van structuren en organisaties binnen de internationale- en nationale sport. Ook leer je meer over hoe netwerken steeds belangrijker zijn geworden binnen de sportwereld.


Cultuur in sportorganisaties


Je leert meer over de functies van organisatieculturen en welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sportwereld. Ook leer je hoe je als sportmanager invloed uitoefent op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur.


Management in de sport


In deze lessen leer je het belang van HRM binnen een sportorganisatie en weet je wat operationeel management in de sportwereld inhoudt. Daarnaast leer je het belang van financieel management binnen sportorganisaties en ontdek je de verschillen tussen marketing van sport en marketing via sport.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Sportmanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf579,00 euro

Bijzonderheden

Vergroot je kennis over sportmanagement,Leer meer uit een organisatie te halen,Leer financiële overzichten analyseren

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.