NHA Thuisstudies

cursus Bedrijfsleider

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding Bedrijfsleider

Je bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden en je bent klaar voor de rol van bedrijfsleider. Volg de beroepsopleiding Bedrijfsleider en grijp deze kans met beide handen aan.

Als bedrijfsleider draai je mee in de leiding van een bedrijf. Je bent onderdeel van het managementteam of je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een vestiging van een groot bedrijf.

Kennis & vaardigheden

Wat moet je allemaal weten om de functie van bedrijfsleider te vervullen? Of heb je vooral (management)vaardigheden nodig?

Als manager of bedrijfsleider heb je naast leidinggevende capaciteiten ook inzicht nodig in verschillende randgebieden zoals organisatiekunde, marketing en personeelsbeleid.

In de opleiding tot bedrijfsleider verwerf je kennis over vakgebieden waar je mee in aanraking komt.

Een bedrijf managen

Een afdeling managen of een filiaal leiden: je werkt vooral met mensen. Je stuurt mensen aan. Inzicht in menselijk gedrag is onontbeerlijk. Je mensenkennis breid je uit tijdens de lessen bedrijfspsychologie.

MT-leden hebben niet alleen een goed inzicht in menselijke processen. Ze beheersen ook diverse gesprekstechnieken. Je oefent ermee in je opleiding.

Je ontwikkelt je nog verder: je krijgt ook financieel inzicht. Na de opleiding weet je hoe je omzetresultaten analyseert en hoe je een nieuw initiatief financiert.

Bedrijfsleider worden?

Ontwikkel je tot allround medewerker met leidinggevende vaardigheden en behaal binnen 6 maanden het instituutsdiploma. Na deze beroepsopleiding kun je aan de slag als bedrijfsleider.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Bedrijfsleider

Een bedrijfsleider dient allround te zijn. Dit is ook terug te vinden in het vakkenpakket, dat uit verschillende vakken is opgebouwd.

Leidinggeven

Communicatie, gesprekstechnieken, delegeren, controleren.

Personeelsbeleid

Werving & selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek.

Marketing

In dit vak worden je instrumenten aangereikt om de verkoop te ondersteunen. Onderwerpen: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia, verzorgingsstaat.

Bedrijfspsychologie

Deze lessen behandelen stress, aanpassing, hoe verklaar ik het gedrag van anderen en sociale beïnvloeding.

Bedrijfseconomisch rekenen

Hierin wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het boekhouden, het analyseren van omzetresultaten, het interpreteren van een balans, financiering en kredieten.

Bedrijfsoriëntatie

In dit vak wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht en de verschillen die hierin te zien zijn. Verder aandacht voor bedrijfsculturen, overlegstructuren, enz.

Met deze uitgebreide kennis kun je vol zelfvertrouwen als bedrijfsleider aan de slag.

Een bijzonder populaire cursus die je inzicht verschaft in het reilen en zeilen van een bedrijf. Eén van de toppers uit het uitgebreide aanbod van NHA!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.