NHA Thuisstudies

opleiding Vertegenwoordiger

Algemene informatie over de cursus

Bedrijven bezoeken en sales? Volg de opleiding Vertegenwoordiger

Je wilt een klant overtuigen van je product. Maar hoe doe je dat? Veel praten, helder presenteren of juist goed luisteren? Heb je overredingskracht nodig of iets anders? Moet je eigenlijk wel overtuigen? Volg de praktijkgerichte cursus Vertegenwoordig en leer de kneepjes van het vak.

Wat je ook doet als vertegenwoordig, je wilt dat je opdrachtgever goed vertegenwoordigd is. Ga op bezoek bij (potentiele) zakelijke klanten: apothekers, detaillisten, installateurs. Of inkopers bij de maakindustrie, groothandels en bekende winkelketens.

Waar je ook komt, als vertegenwoordiger ben je het aanspreekpunt voor alles wat je vertegenwoordigt.

Kijkje in de keuken van bedrijven

Als vertegenwoordiger of accountmanager ben je vaak onderweg. Op weg naar klantbedrijven. Bellen en skypen is oké, maar je haalt waarschijnlijk meer uit persoonlijk contact?

Als vertegenwoordiger adviseer je bijvoorbeeld de eigenaar van een sauna over hoe hij een serene uitstraling creëert met een specifieke wellnessinrichting. Je demonstreert een innovatief product bij een bouwbedrijf. Of je inventariseert de behoefte aan nieuwe medische apparatuur in een ziekenhuis.

Order gunnen

Terwijl je enthousiast vragen stelt en vertelt over een nieuw product, assortiment of verrassende dienstverlening stem je de presentatie goed af op je gesprekspartner. Zó goed zelfs dat je de order krijgt. Als alles goed gaat tenminste.

In de opleiding voor vertegenwoordiger ontdek je dan ook hoe je:

  • een face-to-face verkoopgesprek leidt;
  • het hele orderproces stuurt;
  • contacten en relaties ontwikkelt, warm houdt en onderhoudt;
  • valkuilen van vertegenwoordigers omzeilt.


Klantvoordelen duidelijk maken

Je ervaart hoe je zo goed mogelijk de klantvoordelen voor het voetlicht brengt bij een prospect. En hoe je samen met een relatie de beste deal sluit.

Daarnaast besteed je veel aandacht aan onderwerpen als acquisitie en marketing. En je verkooptechnieken verfijn je tot in de kleinste details.

Supply chain

Ook krijg je goed zicht op de hele supply chain, de logistieke keten. Kwaliteits, Milieu- en Arbozorg? Ook daar leer je meer over.

Na de cursus:

  • geef je je gesprekspartner het beste advies;
  • voelt je klant zich nog beter geholpen;
  • verbeter je je verkoopresultaten.


Werken als accountmanager?

In slechts een half jaar tijd ben je volledig voorbereid op het werk als:

  • vertegenwoordiger;
  • accountmanager;
  • medewerker buitendienst.


Wie weet groei je wel door naar de functie van sales executive, key accountmanager of rayonmanager.

Gesprekstechnieken ontwikkelen

Leer hoe je alles uit een live verkoopgesprek haalt. Zorg ervoor dat de klant alleen nog maar bij jou apparatuur, machines of voorraad wil inkopen. Volg de opleiding Vertegenwoordiger.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Vertegenwoordiger

Voor deze cursus Vertegenwoordiger hebben wij leraren aangetrokken die naast hun vakkennis ook hun ervaring in de cursus verwerkt hebben. Deze ervaring blijkt ook uit de samenstelling van het vakkenpakket:

Verkooptechniek

In dit vak wordt in acht hoofdstukken nader ingegaan op de diverse verkoopvormen, gesprekstechnieken, producteigenschappen en prijsstellingsmethoden die je als vertegenwoordiger nodig heeft om goed beslagen ten ijs te komen bij jouw huidige en potentiële klanten. Tevens wordt er aandacht besteed aan verkoopbevordering, promotie en relatiebeheer.

Acquisitie

In dit vak worden je instrumenten aangereikt om een goede bezoekplanning te maken en aan nieuwe prospects te komen. De verschillende rayonneringsmethoden komen aan bod en er wordt nader ingegaan op de maatschappelijke en technische ontwikkelingen.

Marketing

In dit vak worden je instrumenten aangereikt om de verkoop te ondersteunen. Onderwerpen: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia, verzorgingsstaat.

Logistiek

Logistiek en inkoop, logistiek en verkoop, logistiek en transport, goederendistributie, branches en groothandel.

Kwaliteits-, milieu- en Arbozorg:

Kwaliteitszorgsystemen (ISO), milieuwetgeving, Arbeidsomstandighedenwet (ARBO).

Een bijzonder brede en veelzijdige cursus vertegenwoordiger, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Goede vertegenwoordigers onderscheiden zich van de middelmaat door net even een stapje sneller en slimmer te zijn. Dit kun je leren! Deze cursus verbetert jouw verkoopresultaten én zal je meer werkvreugde opleveren. Succes ligt binnen handbereik met deze topopleiding waarin de jarenlange ervaring van NHA op het gebied van onderwijs in verkoop en onderhandelen is samengevoegd. Eén van de beste vertegenwoordigersopleidingen van Nederland!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.