NHA Thuisstudies

opleiding Filiaalmanager

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Een goede baan in de detailhandel? Volg de Filiaalmanager opleiding

Wil je in een winkel werken met flink wat verantwoordelijkheid? Hou je ervan om verschillende taken op je bordje te krijgen? Met de opleiding Filiaalmanager ligt een mooie carrière in de detailhandel in het verschiet. Laat deze kans niet schieten.

In Nederland zijn er veel verschillende winkelketens. In de daarbij aangesloten filialen heeft de filiaalmanager veelal de dagelijkse leiding. In die rol heb je een breed takenpakket.

Met de Filiaalmanager opleiding van NHA ben je goed voorbereid op je brede takenpakket en ben je verzekerd van een afwisselende, verantwoordelijke baan.

Gevarieerd takenpakket

Een filiaalmanager onderhoudt contacten met vertegenwoordigers, verzorgt de personeelsplanning, analyseert omzetresultaten, organiseert verkoopacties, doet bestellingen en geeft leiding aan de medewerkers. Door deze veelheid aan taken is iedere dag anders en je werk zeer uitdagend.

Van bedrijfsorganisatie tot management en bedrijfspsychologie: in de cursus Filiaalmanager komen alle facetten van het moderne winkelbedrijf aan bod. Je moet echt van alle markten thuis zijn. Ook calculaties maken is handig als je daar bedreven in bent.

Het gezicht van de winkel

Je leert in de opleiding omgaan met personeel en klanten, je krijgt inzicht in goederenbeheer en je maakt kennis met de grondbeginselen van boekhouden.

Ook onderwerpen als marktonderzoek en promotie komen uitgebreid aan de orde. Een filiaalmanager is het gezicht van de winkel: je zorgt ervoor dat mensen graag over de vloer van het filiaal komen en – als het even kan - vaste klant worden. Dan doe je het echt goed.

Doorstromen

De breed georiënteerde cursus Filiaalmanager is zeer geschikt wanneer je in de detailhandel werkt en een stapje hogerop wilt.

Ben je al filiaalmanager, dan helpt de cursus je om nog beter in die functie te presteren. In de praktijk stromen gediplomeerde filiaalmanagers regelmatig door naar functies in het middenmanagement. Daarmee is de cursus een slimme investering in een mooie carrière.

Filiaalmanager worden of je vaardigheden bijspijkeren? Ga voor de Filiaalmanager opleiding en sta garant voor goed filiaalmanagement.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Filiaalmanager

Alle zaken waarmee je als filiaalmanager in aanraking komt of zult komen, worden behandeld in deze opleiding:

Bedrijfsorganisatie

Je leert organiseren en leidinggeven. Personeelsbeleid, conflicthantering, delegeren; het wordt allemaal helder beschreven.

Management

Dit onderdeel is speciaal ontwikkeld voor de filiaalmanager in het midden- en kleinbedrijf. Aan de orde komen onder meer de verschillende organisatiestructuren, samenwerkingsverbanden, goederenstroombeheersing en voorraadbeheer.

Bedrijfseconomisch rekenen

Aandacht wordt besteed aan de grondbeginselen van het boekhouden, het analyseren van omzetresultaten, het interpreteren van een balans, financiering en kredieten.

Marketing

De voor jou relevante onderdelen van de marketing en promotiemix worden uitvoerig behandeld: productpresentatie, prijsbepaling, sales promotion. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan marktonderzoek.

Bedrijfspsychologie

Goede luistervaardigheden en gesprekstechnieken maken van jou een allround filiaalmanager.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf449,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.