NHA Thuisstudies

opleiding Allround Coach

Algemene informatie over de cursus

Mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling? Word Allround Coach
Sta jij te popelen om mensen te helpen bij het behalen van hun doelen? Dan is de opleiding Allround Coach écht iets voor jou. Met de opleiding Allround Coach leer jij op diverse vlakken alle ins en outs over het professioneel en doeltreffend coachen van mensen.
Als Allround Coach ben jij veelzijdig. Je bent in staat om op iedere situatie in te spelen en jouw cliënten deskundig te coachen. Jij helpt mensen bij het behalen van hun doelen. Denk hierbij aan relationele doelen, levensdoelen, loopbaandoelen en zelfs financiële doelen.
Om jou klaar te stomen als Allround Coach besteedt de cursus aandacht aan verschillende onderwerpen op het gebied van coaching. Tijdens de cursus leer jij onder andere alle ins en outs van het coachen als Life Coach, Loopbaancoach en Budgetcoach. Daarnaast leer jij ook het starten van een eigen zaak.


Life Coach


Wil jij mensen begeleiden en ondersteunen bij vraagstukken waarmee zij worstelen in het dagelijks leven? Tijdens de cursus Allround Coach leer jij hoe je als Life Coach op situaties moet inspelen en hoe jij cliënten doeltreffend helpt bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen.
Tijdens de cursus Allround Coach leer je actief luisteren, mensen motiveren en begeleiden. Deze kwaliteiten zijn essentieel om aan de slag te kunnen gaan als Life Coach.


Loopbaancoach


De arbeidsmarkt is volop in beweging. Jongeren kiezen geen baan voor het leven meer, werknemers krijgen een burn-out, mensen zijn vastgeroest in hun functie of zoeken eindeloos naar wat ze werkelijk willen bereiken in hun loopbaan.
Tijdens de cursus Allround Coach, leer jij hoe je als Loopbaancoach mensen coacht bij het vinden van antwoorden op deze levens- en loopbaanvragen. Jij leert cliënten die worstelen met complexe vragen te inspireren en ondersteunen.


Budgetcoach


Zit jij ook op het puntje van je stoel bij televisieprogramma’s als ‘Effe geen cent te makken’? Dan zit je met de opleiding Allround Coach helemaal goed. Tijdens de cursus komt het onderdeel Budget Coaching uitgebreid aan bod.
Jij leert met een scherp oog kijken naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënten. Vervolgens breng jij de financiële huishouding van jouw cliënten volledig in kaart en stel je op basis hiervan een persoonlijk budgetplan op.
Cliënten kunnen na afronding van de cursus Allround Coach bij jou onder andere terecht voor advies over financiële keuzes op het gebied van sparen, slim omgaan met geld en het wegwerken van eventuele schulden.
Je krijgt de opleiding in drie delen toegezonden.



Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Allround Coach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Allround Coach
Tijdens de opleiding Allround Coach ga jij aan de slag met praktische tips, nuttige informatie en leerzame oefeningen, gebaseerd op jarenlange ervaringen van coaches. De opleiding Allround Coach bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen.


Life Coach


Je maakt kennis met het vak tijdens de lessen over Life Coaching. Je leert hoe je moet omgaan met veelvoorkomende thema’s waar cliënten dagelijks mee worstelen. Daarnaast focussen deze lessen zich op relaties en hoe deze steun kunnen bieden aan de cliënt.


Loopbaancoach


In de Loopbaancoachlessen leer je wat Loopbaancoaching inhoudt en welke hulpmodellen gebruikt worden bij het begeleiden van mensen in hun loopbaan én meer. Uiteenlopende loopbaanvragen worden behandeld, met thema’s als:

  • keuzebegeleiding – wat wil de cliënt?
  • competentiecoaching – welke loopbaancompetenties dienen ontwikkeld te worden?
  • levenscoaching – hoe kan de cliënt zin geven aan diens werk?
  • loopbaancounseling – wat remt de cliënt in diens loopbaanontwikkeling?

Tijdens de Loopbaanlessen leer jij jouw bewustzijn te verruimen, waardoor de effectiviteit en het plezier in coaching steeds meer zal groeien. Hierdoor ben jij in staat om de beste begeleiding te bieden en mensen optimaal te helpen bij het uitstippelen van hun (beroeps)toekomst.


Budgetcoach


De budgetcoach lessen leren jou vertrouwd te raken met financiële acties die kenmerkend zijn voor persoonlijke boekhouding. Je leert onder andere verschillende spaar-, leen- en verzekeringsformules kennen. Daarnaast raak je vertrouwd met het opstellen van kostenstructuren en de nodige rekenvaardigheden. De lessen stomen jou klaar om advies te geven over financiële keuzes en het wegwerken van tekorten. Na deze lessen ben jij in staat om persoonsgebonden budgetplannen op te stellen.


Eigen bedrijf starten


Het onderwerp Eigen bedrijf starten behandelt in tien lessen de onderwerpen die van belang zijn om een eigen zaak te starten en runnen. De onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

Maar ook als je geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur:

De opleiding Allround Coach duurt 18 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.



Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf1069,00 euro

Bijzonderheden

Leer cliëntgericht werken,Veelzijdige opleiding,Leer luisteren, motiveren en begeleiden

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.