NHA Thuisstudies

opleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg

Algemene informatie over de cursus

Heb jij een passie voor werken in de Gehandicaptenzorg? Volg de Basisopleiding Gehandicaptenzorg en maak kennis met dit veelzijdige beroep
Wil jij mogelijk aan de slag als begeleider gehandicaptenzorg? Of werk je al in deze branche en wil jij graag je kennis opfrissen? Dan is de Basisopleiding Gehandicaptenzorg echt iets voor jou!

Met de Basisopleiding Gehandicaptenzorg leer jij basiskennis die nodig is om mensen met een beperking deskundig te kunnen begeleiden en verzorgen. Met behulp van de opgedane kennis, ben jij in staat de kwaliteit van leven van mensen met een beperking waar mogelijk te verbeteren. Werken in de gehandicaptenzorg is een afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde.


Ondersteunen en verzorgen


Begeleiders in de gehandicaptenzorg zijn onmisbaar. Zij bieden ondersteuning en zorg aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke en meervoudige beperkingen.

In het ondersteunen en verzorgen van mensen met een handicap, heb jij aandacht voor en kennis van verschillende soorten problemen, namelijk:

  • problemen die het gevolg van een beperking of ziekte zijn;
  • problemen die door het leven zijn ontstaan en door de beperking of ziekte zijn vergroot;
  • problemen die het gevolg zijn van het zorgsysteem.

Als begeleider gehandicaptenzorg ga jij deskundig te werk in het ondersteunen en verzorgen van mensen met een handicap. Afhankelijk van de cliënt en de situatie richt jij je op het leren leven met een beperking, het behouden of vergroten van de eigen regie, het bevorderen van de kwaliteit van leven en het zoveel mogelijk voorkomen van ongemakken.


Werken in de Gehandicaptenzorg iets voor jou?


Ben jij initiatiefrijk, behulpzaam en treed jij handelend op in complexe en onstabiele situaties? Dan ben jij zéér geschikt voor de Basisopleiding Gehandicaptenzorg. Daarnaast ben jij in staat om professioneel om te gaan met jouw gevoelens en emoties bij weerstand, tegenslag en lastige situaties. Jij geeft jouw grenzen aan bij zowel de cliënt als jezelf.

Wil jij jouw kennis over het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding in de gehandicaptenzorg en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basisopleiding Gehandicaptenzorg
De Basisopleiding Gehandicaptenzorg volg je in jouw eigen tempo. De opleiding is onderverdeeld in een aantal onderwerpen:

  • oriëntatie op het werkveld;
  • oriëntatie op de mens en zijn ontwikkeling;
  • methodisch werken;
  • oriëntatie op de gehandicaptenzorg;
  • ondersteuningsplan en begeleiding;
  • cliënten met verschillende aandoeningen.

De hoofdthema’s bevatten diverse onderwerpen, die jou op de hoogte stellen van alle basiskennis die nodig is, om mensen met een beperking te kunnen begeleiden en verzorgen. De Basisopleiding Gehandicaptenzorg begint bij het absolute begin, hierdoor is voorkennis niet nodig.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.