NHA Thuisstudies

cursus Inkscape Grafisch tekenen

Algemene informatie over de cursus

Grafisch ontwerpen op de computer? Volg de cursus Inkscape

Wil je leren grafisch ontwerpen op een computer? Maar heb je nog weinig of geen ervaring met een grafisch computerprogramma? Maak kennis met het gratis tekenpakket Inkscape.

Inkscape is een ‘vectorgeoriënteerd’ tekenprogramma, net als duurdere programma’s zoals Adobe Illustrator en CorelDraw. Inkscape is een prima opstap wanneer je ervaring wilt opdoen met tekenprogramma’s.

Liever met Illustrator aan de slag? Klik hier voor de [url= www.nha.nl/beroepsopleidingen/computer/illustrator]cursus Illustrator waarin je leert werken met dit bekende Adobe programma.

Tekentalent?


Inkscape is een fijn programma om de technieken te leren. Goed om te weten: de bestanden die je maakt in Inkscape, kun je inlezen in Illustrator. Wanneer je overstapt, gaat je eerdere werk dus niet verloren.

In de cursus Inkscape draait het niet om tekentalent. Je leert juist de technieken van vector graphics om te kunnen tekenen. Ook zonder enig tekentalent kom je met behulp van de vele voorbeelden een heel eind.

Gereedschappen

In de cursus leer je omgaan met de gereedschappen en de mogelijkheden die Inkscape te bieden heeft. Vanaf les één ga je al aan de slag en je zult verrast zijn over de vaardigheden die je in korte tijd ontwikkelt. Gaandeweg word je steeds handiger in het gebruik van Inkscape en weet je precies wanneer je welk gereedschap moet gebruiken.

Tips en tricks

De mogelijkheden van Inkscape zijn ongekend. In de cursus komen ze stap voor stap aan bod. Je krijgt alle tijd en gelegenheid om de technieken onder de knie te krijgen. Met een karrevracht aan basiskennis en basisvaardigheden en heel veel tips en tricks heeft het tekenprogramma al snel geen geheimen meer voor je.

Na de cursus kun je prima zelfstandig aan de slag met Inkscape. Het programma voelt vertrouwd en je ontdekt steeds meer nieuwe mogelijkheden.

De cursus Inkscape is zowel voor privégebruik als voor professionals (zoals vormgevers en dtp’ers) een absolute aanrader.

Wil je ook beeld bewerken? Overweeg de cursus Gimp of cursus Photoshop, of kies voor de drie-in-één cursus Grafisch Vormgever waarbij je ook alles leert over [url= www.nha.nl/beroepsopleidingen/computer/scribus]Scribus.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Inkscape

In de opleiding Inkscape komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • kennismaken met Inkscape;
  • teksten;
  • muis of tekenpen;
  • het project;
  • beziér krommen;
  • lassen en knippen;
  • tekenen uit de hand;
  • manipuleren van teksten en letters;
  • bitmap illustraties toevoegen;
  • complete huisstijl ontwikkelen;
  • filters en effecten;
  • vervormen en vullen;
  • folder;
  • eindproject.


Wat kun je aan het einde van deze cursus?

Wat we heel belangrijk vinden, is dat we een drempel bij je weghalen en dat jij je niet laat overrompelen door de vele mogelijkheden maar rustig stap voor stap de technieken leert.

De enorme basiskennis en de extra tips en tricks die deze opleiding jou biedt, zorgen ervoor dat je zelfstandig nog veel meer mogelijkheden kunt gaan ontdekken. Deze cursus is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP).

Deze opleiding kan worden gevolgd op computers met zowel Windows als Macintosh als besturingssysteem.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Inkscape Grafisch tekenen duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.