NHA Thuisstudies

opleiding Logistiek Management

Algemene informatie over de cursus

Zet de volgende logische stap en volg de opleiding Logistiek Management

Hoe belandt een bij een Chinese webshop gekochte trouwjurk bij de bruid in Appingedam? Welke route legt een ananas uit Thailand af? En wat is belangrijk bij binnenvaartvracht? Goede vragen, de antwoorden geef je zelf na de opleiding Logistiek Management op HBO-niveau.

In de opleiding Logistiek Management ontdek je langs welke schakels een product of artikel zijn weg vindt:

  • van de plantage naar de schappen van de supermarkt;
  • van naaiatelier naar de afdeling Damesmode in een warenhuis;
  • van de fabriek naar de eindgebruiker.


Inzoomen

Wat is belangrijk bij het transport en wat komt er allemaal kijken bij warehousing? De logistiek manager weet overal iets van. Iedere beweging van een product of artikel moet geregistreerd worden. Hoe doen de logistiek medewerkers dat? Je ontdekt het in de beroepsopleiding Logistiek Management.

E-commerce

Ook maak je kennis met het gebied tussen marketing en logistiek. Denk aan CRM, de marketingmix, klantenservice en e-commerce.

Wat doe je met afvalproducten in de Transport & Logistiek? Wat houden rente, ruimte en risico precies in? Je leert het in de opleiding voor manager in de logistiek.

Opslaan en distribueren

Je krijgt snel inzicht in bedrijfsprocessen met behulp van de verschillende bedrijfscases.

Na je opleiding weet je:

  • hoe de wereld van import en export eruitziet;
  • hoe de goederenstromen lopen;
  • hoe je voldoende voorraad houdt.


Je behaalt het instituutsdiploma in zo’n 10 maanden. Sneller kan ook. Dat bepaal je zelf.

Werken als logistiek manager?

Kom met deze opleiding Logistiek Management alles te weten over productie-, inkoop- en distributielogistiek. En ontwikkel een helicopterview. Je bent klaar voor de volgende stap: een managementfunctie in de logistiek, transport en distributie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Logistiek Management

Het studieprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

Inleiding in de logistiek

We gaan van start met een introductie in logistiek, waarbij de klant centraal staat. We geven een overzicht van de historie en de huidige indeling van de logistiek. Vervolgens wordt er ingegaan op de toepassingen binnen de verschillende werkgebieden productie, distributie en dienstverlening.

De vraagkant van de logistiek

Hier worden de raakvlakken belicht tussen marketing/verkoop en de logistiek. Begrippen als toegevoegde-waarde-keten, marketingmix en customer service, e-business, e-commerce en customer relationship management (CRM) komen uitgebreid aan bod.

Logistieke technieken

Volop aandacht voor verschillende methoden om de vraag naar een product of dienst te voorspellen. Daarna bespreken we de generieke principes van voorraadbeheer en de stochastische modellen om goederen te bestellen.

De aanbodkant van de logistiek

Hier worden de inkooplogistiek, productielogistiek en distributielogistiek uitgebreid behandeld. Bij inkooplogistiek kijken we naar de logistieke en operationele aspecten van inkoop en de voordelen van e-procurement. Bij productielogistiek gaan we alle elementen van het logistieke concept invullen voor een producerend bedrijf en bij distributielogistiek bekijken we de besturing van de voorraden met DRP en e-logistics.

Van logistiek naar Supply Chain Management (SCM)

In de praktijk zien we vaak dat combinaties van ondernemingen de logistieke prestatie naar een afnemer moeten realiseren. Deze combinaties staan bekend onder de term ketenintegratie oftewel supply chain management. In dit laatste onderdeel zetten we het basisprincipe van SCM uiteen. Door het toepassen van SCM kunnen flinke winsten/besparingen gerealiseerd worden.

Inclusief videolessen

Bij het boek dat je ontvangt hoort ook een online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat diverse videolessen ter verduidelijking van de lesstof.

Aan het einde van deze opleiding Logistiek Management kun je examen doen voor het door bedrijfsleven en overheid gewaardeerde instituutsdiploma Logistiek Management! Deze praktijkgerichte cursus Logistiek Management is een absolute aanrader voor iedereen die hogerop wil in de logistiek!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

10 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf569,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.