NHA Thuisstudies

opleiding Datingcoach

Algemene informatie over de cursus

Word relatiedeskundige met de Dating Coach opleiding

Een geschikte levenspartner vinden is voor sommige mensen best een moeilijke opgave. Heb je een goede kijk op liefde en relaties en zie je snel welke mensen een goede match zouden zijn? Volg de Dating Coach opleiding en word matchmaker.

Wil je ook nog geld verdienen als ondernemer op het gebied van relaties en dating? Na negen maanden kun je al aan de slag als zelfstandige. In de tussentijd leer je in deze Dating Coach opleiding van NHA alles over relaties en dating.

Een geschikte levensgezel om lief en leed mee te delen maakt het leven voor veel mensen mooier en rijker. Als dating coach help je mensen met het ‘matchen’ en begeleid je hen bij het starten en onderhouden van een goede liefdesrelatie.

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Dating Coach

Je maakt kennis met tal van onderwerpen, verdeeld over vijf vakgebieden:

Werkterrein als dating coach

Je leert de wereld van de single kennen: wie zijn er single, waarom en op welke manieren leren zij andere singles kennen? In dit deel behandelen we onder andere de onderwerpen internetdating, speeddaten en relatiebemiddeling.

Praktische psychologie

Om jouw cliënten goed te kunnen ondersteunen, zal de cursus jou inzicht geven in de praktische psychologie van de mens. Dit is een wezenlijk onderdeel, omdat je na het bestuderen ervan nog beter weet hoe jij jouw cliënten manieren leert om andere singles te benaderen. De onderwerpen communicatie, het gedrag van de mens en het maken van sociale contacten staan in dit deel centraal.

Dating coaching in de praktijk

Na de nodige achtergrondinformatie volgt het coachen in de praktijk. Je krijgt informatie over de verschillende soorten gesprekken die een Dating Coach voert met cliënten en ziet door middel van praktijkvoorbeelden hoe deze worden toegepast. Op deze manier leer jij welke valkuilen er bestaan en hoe je daarvan kunt leren.

Liefde en verbondenheid

In dit vierde deel maak je kennis met de mogelijke problemen die mensen in een relatie ervaren. Mensen hebben behoefte aan liefde en verbondenheid, maar hoe komen ze tot een duurzame, liefdevolle relatie? Hoe stellen mensen zich op in een relatie en waar kan het misgaan? Hoe gaan mensen om met verlies, en - minstens zo belangrijk - hoe ga jij als dating coach met dergelijke problemen om?

Een praktijk opzetten

Het laatste gedeelte behandelt de eigen coachingspraktijk. We leren je hoe je zo'n praktijk opzet, hoe je cliënten werft en hoe je met jouw cliënten een mooie en succesvolle relatie opbouwt.

Dankzij de cursus Dating Coach van NHA haal je de kennis in huis om met succes een eigen praktijk te starten. Maar ondernemend voor een werkgever binnen de datingbranche aan de slag gaan, kan natuurlijk ook!

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo.


Studietijd


Per les moet je rekenen op 4 uur.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf659,00 euro

Bijzonderheden

Start je eigen coachingspraktijk,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.