NHA Thuisstudies

cursus Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

MBA-opleiding in 10 maanden: volg de cursus Moderne Bedrijfsadministratie

Miljoenentransacties of een overboeking van een paar euro: organisaties steunen op een transparante administratie. In de cursus Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) leer je een administratie opzetten en beheren. Iets voor jou? Schrijf je nu in en start vandaag nog!

Word jij die moderne manager?

Wat is bedrijfsadministratie? In de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie leer je:

  • de ins en outs van boekhoudsystemen kennen;
  • geld- en goederenstromen inzichtelijk maken;
  • welke eisen organisaties aan administratie stellen.

Je leert op managementniveau keuzes maken, voor grote en kleine bedrijven.

Draag zorg voor een goede administratie

De administratie moet op orde zijn. Waarom? Een goede administratie is het fundament onder beslissingen van het management. En wat gebeurt er als een administratie niet voldoet aan de eisen die bijvoorbeeld de Belastingdienst stelt?

Van kosten bewaken tot investeringsselecties maken. Het hoort bij de taken van een MBA-er. Bedrijven vragen in vacatures deskundig personeel met een MBA-diploma.

Aan de slag met jaarrekeningen en vermogensbehoeften

Welke soorten eigen en vreemd vermogen heeft een organisatie en wat is er daarnaast nodig? In de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie leer je hoe je de vermogensbehoefte van een organisatie bepaalt. Je berekent de behoefte en doet er verslag van.

In deze Moderne Bedrijfsadministratie opleiding leer je jaarrekeningen lezen, zodat je in één oogopslag weet wat er speelt in een organisatie. Jij leert de kleine lettertjes lezen waar anderen overheen lezen.

Moderne Bedrijfsadministratie deeltijd

De cursus Moderne Bedrijfsadministratie MBA is een populaire opleiding. Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten, maar het is wel van grote waarde als jij al kennis hebt van het onderwerp.

Bij een gemiddeld studietempo bereidt de cursus je in slechts 10 maanden voor op het MBA-examen. Maar jij bepaalt je eigen tempo!

Wil je goed voorbereid starten met deze cursus? Dan kun je ervoor kiezen eerst onze opleiding Praktijkdiploma Boekhouden te volgen. Zo weet je zeker dat jij een stevige basis hebt.

Behaal je MBA-diploma in 10 maanden

Bepaal zelf het moment waarop je examen doet voor het officieel erkende diploma bij de Associatie voor Examinering. Heb je al het huiswerk ingezonden en gemiddeld een voldoende gehaald? Dan kun je ook een getuigschrift aanvragen.

Volg de cursus Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) en breng je carrière in een stroomversnelling.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

De cursus bestaat uit de 4 volgende modules:

Kostencalculatie (niveau 5)

Je leert o.a. over kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken ten behoeve van het financiële bestuur van een organisatie. Daarnaast kun je na het volgen van deze module diverse kostencalculaties maken.

Financiering (niveau 5)

In deze module van Moderne Bedrijfsadministratie leer je de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen en een investeringsselectie te maken. Ook leer je over verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen. Hierdoor leer je berekeningen te maken, een jaarrekening te beoordelen en overzichten te maken ten behoeve van interne en externe verslaggeving.

Bedrijfsadministratie (niveau 5)

In Moderne Bedrijfsadministratie leer je zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Je leert daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem.

Belastingwetgeving (niveau 5)

Na het volgen van deze module ken je de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op loonbelasting, de Wet op inkomstenbelasting en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers.

Het officieel erkende MBA-diploma wordt veel gevraagd in personeelsadvertenties. Dankzij deze populaire cursus op hbo-5 niveau toon je aan de vereiste kennis te bezitten en een waardevolle kracht voor elke organisatie te kunnen zijn.

Gratis bij deze Moderne Bedrijfsadministratie cursus

Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal
Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA studenten gemaakte kantooromgeving berekeningen ten behoeve van jouw huiswerk kan maken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf579,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.