NHA Thuisstudies

cursus Nederlands voor Anderstaligen

Algemene informatie over de cursus

Nederlands als tweede taal? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen



Read this page in English: [url= www.nha.nl/taalcursussen/dutch-for-foreigners]Dutch for foreigners

Is Nederlands niet je moedertaal, maar wil je de taal wel goed (of beter) leren spreken? Wil je snel over een flinke Nederlandse woordenschat beschikken en de juiste uitspraak onder de knie krijgen? En wil je kunnen studeren waar en wanneer je wil, dus ook vanuit het buitenland? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen van NHA.

studeer vanuit 27 talen
leer al in 9 maanden Nederlands op NT2 niveau
met hulp van een ervaren docent

Nederlands leren op NT2 niveau

De cursus Nederlands voor Anderstaligen is ideaal voor mensen die hun praktische kennis van de Nederlandse taal snel willen verbeteren. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica.

Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig, maar is wel enige kennis van de Nederlandse taal gewenst.

Studeer vanuit 27 talen

Nederlands voor Anderstaligen is beschikbaar in de volgende talen: Engels, Turks, Pools, Duits, Spaans, Frans, Portugees, Roemeens, Russisch, Arabisch, Bulgaars, Chinees, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Perzisch (Farsi), Servisch, Thai, Tigrinya, Tsjechisch, Vietnamees en Zweeds.

TIP: Woon je (nog) niet in Nederland? Geen probleem, je kunt deze cursus ook vanuit het buitenland volgen. We sturen het fysieke lesmateriaal gewoon naar je toe. En je kunt natuurlijk altijd online studeren.



Jouw docent

Mijn naam is Bert; ik ben één van de docenten van deze cursus. Na de middelbare school studeerde ik Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, afstudeerrichting taalkunde. Momenteel werk ik als voorzitter en examinator voor de staatsexamens, corrigeer en redigeer ik teksten, onder andere voor NHA, en geef ik cursussen spelling en grammatica aan een aantal volksuniversiteiten. Ik zal u met raad en daad terzijde staan en er alles aan doen om deze cursus voor u tot een succes te maken.



Leer dagelijkse situaties in Nederlands voor Anderstaligen


Met het praktische lesmateriaal heb je het Nederlands snel onder de knie. Je krijgt veel voorbeeldzinnen, invulopdrachten en uitspraakoefeningen. Door de slimme lesopbouw gaan je vaardigheden er snel op vooruit. Het gevarieerde lesmateriaal maakt de opleiding afwisselend en uitdagend.

Na afloop van de opleiding Nederlands voor Anderstaligen kun je je mannetje staan in de alledaagse situaties. Je begrijpt en spreekt Nederlands en je kunt het bovendien behoorlijk lezen en schrijven.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Nederlands voor Anderstaligen

De cursus Nederlands voor Anderstaligen bestaat uit:

  • Een cursusboek met praktische teksten over Nederlandse situaties. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen. Alle teksten uit het boek zijn ook online te lezen.
  • Een online leeromgeving met volop invuloefeningen en gesproken zinnen en teksten. Extra eenvoudig oefen je met de gatentoetsen: Je vult de ontbrekende woorden in de tekst aan.
Woordenlijst in het Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Perzisch (Farsi), Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tigrinya, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds. Wanneer je de cursus niet met behulp van een computer gaat volgen, kun je de gratis woordenlijst gebruiken.
Geluidsopnamen. Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid kun je beluisteren. Met aanklikbare vertaling in alle bovengenoemde talen. Perfecte aanvulling op het cursusboek.
Oefeningen om je uitspraak te laten beoordelen.
  • Een huiswerkinstructie (voor zover mogelijk in je taal) waarin uitgelegd wordt hoe je het huiswerk kunt maken en opsturen naar je leraar.

Duizenden cursisten gingen je naar volle tevredenheid voor!

Je zult zien dat de opleiding goed te volgen is en dat je Nederlands met sprongen vooruit gaat!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Nu met gratis Taal-app,Vanuit 27 talen,Met praktische luisteroefeningen

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.