NHA Thuisstudies

opleiding Leefstijlcoach

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Help mensen een gezonde levensstijl bereiken.
Volg de opleiding Leefstijlcoach!


In een wereld waarin een ongezonde levensstijl steeds meer voorkomt, groeit de behoefte aan begeleiding om een gezonder leven te leiden. Merk je ook dat mensen worstelen met hun leefstijl en heb je de drang om hen te helpen? Dan is de leefstijlcoach opleiding iets voor jou!

www.nha.nl/static/upload/Vink.png?1707735002311" alt=""> Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
Toon je kennis aan met een erkend NHA-examen

Overgewicht, roken, overmatig alcohol drinken, onvoldoende bewegen. Al deze leefstijlfactoren vormen een risico op gerelateerde aandoeningen en zijn daarmee een belasting voor de gezondheidszorg. In deze Leefstijlcoach opleiding leer jij alles om cliënten tot een gezondere leefstijl te brengen en gezondheidsrisico’s te verminderen.

Leefstijlcoach; opleiding in gezondheid en gedrag

Heb jij een passie voor een gezonde leefstijl en wil je anderen helpen dit ook te bereiken? Loop jouw droombaan niet langer mis! Volg je passie en start met de opleiding Leefstijlcoach. Je leert niet alleen hoe je een belangrijke bijdrage levert aan persoonlijk welzijn, maar ook aan de landelijke ontwikkelingen, waarbij aandacht voor ziekte en zorg verschuift naar gezondheid en gedrag.

De Leefstijlcoach opleiding is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten. Wil jij weten of Leefstijlcoach worden iets voor jou is? Vraag de gratis proefles aan en krijg een voorproefje van de opleiding!

Focus op positieve gezondheid

In de opleiding Leefstijlcoach ontdek je alle aspecten die nodig zijn om mensen zelf de regie over hun eigen gezondheid en welzijn in handen te nemen. Streven naar een perfecte gezondheid is niet altijd haalbaar, maar iedereen kan een leven leiden waarbij men zich prettig voelt. Tijdens de Leefstijlcoach opleiding ligt de focus daarom op het begrip “positieve gezondheid”.

Onderwerpen als relevante lichaamswaarden, de stofwisseling, voedingsleer, en hoe de verschillende leefstijlaspecten samenhangen, komen aan bod tijdens deze opleiding. Leefstijlcoaches zorgen er voor dat gezondheid meer wordt dan gewoon het ontbreken van ziekte.

Om cliënten goed te kunnen begeleiden en adviseren op het gebied van gezond leven en gezonde gewoontes moet je kennis hebben van verschillende principes. Naast de theoretische aspecten leer je ook hoe je diverse basistesten uitvoert, de verkregen informatie analyseert en tot een goed advies komt.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Leefstijlcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Leefstijlcoach

De Leefstijlcoach opleiding bestaat uit drie hoofdonderdelen; Gezond leven & gezonde gewoontes, Coaching en het Gedrag van de leefstijlcoach.

De hoofdonderdelen van deze opleiding bestaan uit diverse thema’s, die samen alle aspecten van leefstijlcoaching behandelen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • anatomie, fysiologie en pathologie;
  • beweging;
  • voeding;
  • slaap en ontspanning;
  • stress- en timemanagement;
  • leefstijlgerelateerde aandoeningen;
  • positieve gezondheid;
  • leefstijlanamnese, -analyse en –interventies;
  • coaching en begeleiding;
  • gedragsverandering;
  • ethiek, zelfinzicht en beroepshouding.

Een praktijk opzetten

De opleiding wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen. Hierin worden onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf behandeld. Met de opleiding Leefstijlcoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

Lidmaatschap BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland)

Je kunt de opleiding afronden met een NHA-examen voor het officiële diploma Leefstijlcoach. Je gaat dan opgeleid aan de slag als leefstijlcoach.

Na afronding van de opleiding kun je, als je dat wilt, lid worden van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Je dient daarvoor minimaal een hbo-bacheloropleiding te hebben voltooid en het examentraject tot leefstijlcoach via TCI te doorlopen. De opleiding bereidt je daarop voor. Als lid sluit jij je aan bij het kwaliteitsregister van Kabiz, word je als erkend leefstijlcoach vermeld op de BLCN-website, vergroot jij je netwerk en blijf je op de hoogte van geldende vergoedingen vanuit de zorgverzekeraars.

Wanneer je ervoor kiest om de accreditatie bij TCI te doen, dien je een aantal opdrachten te maken en in te leveren bij TCI. Het accreditatietraject staat los van de cursus die je volgt. Jouw persoonlijke docent kan jou dus niet begeleiden bij deze accreditatie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur is 12 maanden bij een normaal studietempo, maar jij bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf999,00 euro

Bijzonderheden

Start je eigen coachingspraktijk,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.