NHA Thuisstudies

opleiding Opticien Assistent

Algemene informatie over de cursus

Help mensen beter te zien met de opleiding Opticien Assistent

Ruim 6 op de 10 mensen in Nederland draagt een bril of contactlenzen. Het is dan ook niet vreemd dat de optiekbranche een sector is met veel werkgelegenheid. Volg de opleiding Opticien Assistent en zet die eerste stap in jouw carrière!

Door de toenemende vergrijzing kent de optiek branche een tekort aan personeel. Mensen met verstand van zaken zijn dus hard nodig. Als opticien assistent heb jij een veelzijdige baan. Ben jij klaar voor iets nieuws? Start dan vandaag nog met de opleiding Opticien Assistent en ontdek wat dit beroep te bieden heeft!


Verdiep je in het optiekvak


Deze opleiding Opticien Assistent is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het menselijk oog en het opsporen van mogelijke afwijkingen. Wellicht heb je nog helemaal geen kennis van het optiekvak en wil je je door het volgen van deze opleiding omscholen en gaan werken bij een opticien. Maar ook als je al bij een opticien werkt is deze cursus erg geschikt om uitgebreide kennis op te doen en zo door te kunnen groeien. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze opleiding. Opticien assistent worden kun jij ook want je start bij de absolute basis!

Mocht je in de toekomst een mbo opleiding overwegen om gekwalificeerd opticien te worden, dan doe je door het volgen van deze opleiding tot assistent opticien al een grote voorsprong op.


Opleiding Opticien Assistent; ontdek alle facetten


Het werk in een optiekzaak is erg veelzijdig. Als assistent opticien beschik je over kennis van de anatomie van het oog, mogelijke afwijkingen en hoe deze in beeld te brengen. Tijdens de opleiding Opticien Assistent ga jij daarom dieper in op onder andere het uitvoeren van een oogmeting en de verschillende soorten oogcorrecties.

Maar daarnaast is er nog veel meer kennis van belang en moet je beschikken over verschillende vaardigheden. Denk aan de manier waarop je een klant het beste benadert, hoe je met een klant communiceert en hoe je hem/haar op een juiste manier adviseert. Deze kennis doe je eenvoudig op met deze opleiding. Als opticien assistent geef je ook advies over diverse soorten brillenglazen en coatings en help je een klant bij het uitzoeken van een passend montuur. Tijdens de opleiding Opticien Assistent leer jij hoe je dat doet. Daarnaast kennen de meeste optiekzaken een werkplaats, waarin reparaties aan brillen uitgevoerd worden. Ook daarover kom jij meer te weten.

Kortom, in deze opleiding ga je in op alle facetten van het optiekvak, zodat je na het volgen van deze opleiding als opticien assistent in de praktijk aan de slag kunt.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Opticien Assistent worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Anatomie van het oog;
  • Brekingsafwijkingen en hun correctie;
  • Diverse zichtklachten en ziektebeelden;
  • Optische basiskennis;
  • Oogmeting en brilrecept;
  • Communicatie, klantbenadering en klantgericht adviseren;
  • Montuursoorten, diverse materialen en montuuradvies;
  • Optische brillenglazen, verschillende glasmaterialen en -typen;
  • Het oog beschermen tegen uv-licht;
  • Veranderingen in het zicht vanaf het 40e levensjaar en de diverse kijkoplossingen (o.a. multifocale glazen);
  • Het werk in de werkplaats, o.a. slijpen en monteren van brillenglazen, diverse reparaties en het opnieuw uitrichten en afpassen;
  • Contactlenzen;
  • Werkvolgorde (routing) in de winkel.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Opticien Assistent staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf579,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.