NHA Thuisstudies

opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de Cognitieve Gedragstherapie opleiding en pak gedragsproblemen aan

Wil jij jezelf of anderen helpen met het doorbreken van negatieve gedachtepatronen? Volg de opleiding Cognitieve Gedragstherapie en help kinderen én volwassenen bij het creëren van ruimte voor nieuwe, positieve gevoelens en gedragspatronen. Schrijf je vandaag in en help anderen om hun gedragsproblemen te veranderen!

In de Cognitieve gedragstherapie opleiding leer je alles over deze therapievorm. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de meest gebruikte therapievorm bij psychische problemen en gedragsproblemen.

Bij cognitieve gedragstherapie ga je ervan uit dat onze gedachten, gevoelens en ons gedrag onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Niet alleen bij lichtere klachten, maar ook bij complexe problemen biedt cognitieve gedragstherapie de oplossing.

Ondersteun mensen met een depressie, fobie of verslaving

Heb jij in je werk te maken met cliënten die leiden aan depressies, (eet)verslavingen, angststoornissen, paniekstoornissen, dwangmatig gedrag of fobieën? Bijvoorbeeld als therapeut of psycholoog? Cognitieve gedragstherapie kan goed worden ingezet bij verschillende soorten problematiek. In de cursus Cognitieve Gedragstherapie leer je hoe je cliënten hierin kunt begeleiden.

De Cognitieve Gedragstherapie opleiding sluit ook goed aan als je een functie hebt als maatschappelijk werker, coach, pedagoog, gedragsdeskundige of gewichtsconsulent. Doordat de opleiding begint bij de basis kun je zonder voorkennis starten. Lekker laagdrempelig dus!

Leer gedragspatronen doorbreken met de Cognitieve Gedragstherapie opleiding

Tijdens de opleiding Cognitieve Gedragstherapie verdiep jij je in de achtergrondkennis en benodigde vaardigheden om mensen met problemen zoals fobieën, depressie of verslavingen te ondersteunen.

Ook leer je in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding meer over de verschillende doelgroepen waar jij mee te maken kunt krijgen. De vaardigheden en kennis die je opdoet zijn toegespitst op verschillende leeftijden, ontwikkelingsfasen, klachten en probleemgebieden.

Zo leer jij in de Cognitieve Gedragstherapie cursus om elke cliënt optimale hulp te bieden. Je ontdekt hoe gedragspatronen ontstaan, hoe je ze doorbreekt en hoe je anderen helpt nieuwe patronen aan te leren en in te zetten.

Duik in het therapeutisch proces in de opleiding Cognitieve Gedragstherapie

Daarnaast verdiep jij je in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding in de fasen van het therapeutisch proces. Je leert meer over de functie die het gedrag voor de cliënt heeft, en welke factoren invloed hebben op het probleemgedrag en de instandhouding hiervan.

Zo ontdek jij hoe je jouw cliënten individueel helpt. Ieder mens is immers uniek. Ook ga je in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding dieper in op verklarende hypotheses om de betekenis van bepaalde situaties beter te leren begrijpen.

Heb je de opleiding Cognitieve Gedragstherapie succesvol afgerond? Dan heb je de basis gelegd voor de nodige kennis en de praktische vaardigheden om deze therapievorm effectief in te zetten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT) worden de onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Cognitieve psychologie
  • Gedragstherapie
  • Doelgroepen
  • Cognitief model
  • Proces
  • Functieanalyse
  • Betekenisanalyse
  • Verschillende interventies en methodieken
  • Persoon van de therapeut

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT) staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf679,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.