NHA Thuisstudies

cursus Snellezen

Algemene informatie over de cursus

Tijd besparen in het dagelijkse leven? Volg de cursus Snellezen!

Elke dag worden we overvallen door een informatie-overdaad. Krijg jij in het dagelijkse leven veel te maken met teksten? Dan bespaar je veel tijd als jij snel kunt lezen. Bereik je doelen sneller en leer effectief snellezen met de cursus Snellezen!

Of het nu de lesstof van een studie is, documenten voor het werk, post, of ’s ochtends de krant. Snellezen kan enorm veel tijd besparen in verschillende situaties. Start vandaag nog met de cursus Snellezen en ontdek welke voordelen deze bijzondere vaardigheid te bieden heeft.

Verslind teksten met de cursus Snellezen

Ben jij een student, manager, advocaat of heb jij een andere functie waarbij je veel moet lezen? Dan is de cursus Snellezen ideaal voor jou! Ook als jij een langzame lezer bent kun je met deze cursus perfect uit de voeten. Je begint namelijk bij de absolute basis. Zo leer jij eenvoudig sneller én beter lezen!

Verhoog je leessnelheid en tekstbegrip

Snellezen is een compleet andere vaardigheid dan normaal lezen. Stap voor stap ga jij tijdens de cursus Snellezen aan de slag met verschillende technieken en oefeningen. Met de juiste technieken van lezen, wordt lezen steeds leuker en bespaar je tijd waardoor je efficiënter te werk gaat. Met deze Snellezen cursus verhoog je niet alleen je leessnelheid, maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus kun je tot wel 900 woorden per minuut lezen.

Snellezen is gebaseerd op drie zaken; woordkennis, het brein, en tekststructuren. Alle drie de principes komen uitgebreid aan bod tijdens de cursus Snellezen zodat jij deze vaardigheid optimaal ontwikkelt.


Leer verschillende leestechnieken beheersen


In de Snellezen cursus van NHA leer je het verschil tussen verkennend en begrijpend lezen en ontdek je wanneer je welke techniek gebruikt. Ook ga je dieper in op technieken als scannen, skimmen en fotografisch lezen om zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de tekst die jij voor je hebt liggen. Je leert verbanden tussen woorden begrijpen en ontdekt hoe jouw korte- en langetermijngeheugen een rol spelen in snellezen.

Daarnaast komt het maken van spiekbriefjes en mindmaps uitgebreid aan bod in de cursus Snellezen. Zo verhoog je niet alleen jouw leessnelheid maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus weet jij hoe je deze speciale vaardigheid optimaal benut en hoe je effectief grote hoeveelheden tekst leest in korte tijd.

Begin vandaag nog aan de cursus Snellezen en verlies nooit meer tijd met het inefficiënt lezen van teksten!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de cursus Snellezen worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is snellezen?
  • Kies je voor verkennend of begrijpend lezen?
  • Hoe kun je het brein optimaal inzetten?
  • Lezen in woordgroepen en fotografisch lezen
  • Scannen en skimmen
  • Verbanden begrijpen, korte- en langetermijngeheugen
  • Spiekbriefjes en mindmapsmaken
  • 'Verklanken’ vertraagt de snelheid!
  • Technieken om te onthouden

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Snellezen staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.