NHA Thuisstudies

cursus Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Algemene informatie over de cursus

Maak de balans op met de MBA Financiering module

Wil jij je verdiepen in financiering? Dan is de module MBA Financiering niveau 5 een uitstekende keuze! Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar goed opgeleide werknemers die verstand hebben van financiële administratie. Iemand die grootschalige en ingewikkelde transacties goed kan verwerken is voor veel bedrijven onmisbaar.

Elk bedrijf dat producten of goederen produceert, heeft hiervoor productiemiddelen nodig. Om deze productiemiddelen, ook wel kapitaalgoederen genoemd, te kunnen aanschaffen heeft het bedrijf vermogen nodig.

In deze module MBA Financiering leer je hoe je de vermogensbehoefte van een onderneming bepaalt en hoe je een investeringsselectie maakt.

Aan de slag met jaarrekeningen

Wil jij expert worden op het gebied van financiering? Dan ga je veel werken met een liquiditeitsbalans. Je maakt in de module MBA Financiering kennis met begrippen als activa en passiva en je leert verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen kennen. Ook leer je wat actieve en passieve financiering inhoudt en ontdek je wat het verschil is tussen totale en partiële financiering.

In de module MBA Financiering leer je berekeningen te maken, jaarrekeningen te beoordelen en overzichten te maken voor interne en externe verslaggeving. Ook leer je over de verschillende ondernemingsvormen en de voor- en nadelen hiervan. Je maakt kennis met kengetallen voor liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Zo leer jij in de module MBA Financiering een vermogenssamenstelling te beoordelen.

MBA Financiering: behaal een erkend diploma

Na de module MBA Financiering ben jij dé expert op het gebied van financiering. Deze module is een goede keuze als je aan de slag wilt in de financieel-administratieve sector, bijvoorbeeld als financieel medewerker of economisch manager.

De module bereid je voor om examen te doen voor het officieel erkende diploma bij de Associatie voor Examinering. Je bepaalt zelf of en wanneer je klaar bent om dit examen af te leggen.

De module MBA Financiering is onderdeel van de overkoepelende opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Wil jij je niet alleen verdiepen in financiering, maar ook alles leren over bedrijfsadministratie, kostencalculatie en belastingwetgeving? Volg dan de volledige opleiding Moderne Bedrijfsadministratie van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

De module MBA Financiering gaat dieper in op de volgende onderwerpen;

  • Bedrijfshuishouding
  • Ondernemingsvormen
  • Financiering
  • Investeringsselectie
  • Eigen vermogen
  • Vreemd vermogen
  • Kasstroomoverzicht
  • De statistische methode
  • Organen van de vennootschap
  • Financiële verslaglegging
  • Samenwerking, bescherming en antimisbruikwetgeving

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de module MBA Financiering staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vieruur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.