NHA Thuisstudies

opleiding Management in de Zorg

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontwikkel jouw leidinggevende vaardigheden met de opleiding Management in de Zorg

Professioneel management in de zorg- en welzijnssector wordt steeds belangrijker. Dit is ook hard nodig, want een groeiende zorgvraag vraagt om beter management. Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg? Kies dan voor de opleiding Management in de Zorg!

Een manager in de gezondheidszorg realiseert samen met hulpverleners de hulpverlening bij zorggerelateerde opnames. Denk hierbij aan hulpverlening in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, revalidatiecentra, gehandicaptenzorg, ouderzorg enz.

Heb jij een functie in de zorg sector en wil je jouw leidinggevende vaardigheden verbeteren? Start dan vandaag nog met de opleiding Management in de Zorg!

Starten als leidinggevende in de zorg

De opleiding Management in de Zorg is geschikt voor iedereen die een functie als leidinggevende in de zorg nastreeft. Heb jij al een leidinggevende functie in de gezondheidszorg en wil je jouw competenties verder ontwikkelen? Ook dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou!

De opleiding start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

Leer de zorg te coördineren met de opleiding Management in de Zorg

In de cursus Management in de Zorg leer je adequaat te reageren op verschillende processen en gebeurtenissen in het vakgebied van de zorgmanager. Hierbij zijn verschillende belanghebbenden betrokken. Een zorgmanager moet daarom de nodige kennis en vaardigheden hebben.

In de opleiding Management in de Zorg leer je hoe je als zorgmanager de zorg voor de zorgvragers en zorgverleners waarvoor je verantwoordelijk bent, coördineert. Je wordt klaargestoomd om de zorg zo te coördineren dat het aansluit op recente ontwikkelingen uit de maatschappij en wetenschap. Denk bijvoorbeeld aan de focus op eigen regie, zelfmanagement, interprofessionele, geïntegreerde en persoonsgerichte zorg.

Onderzoek doen naar de zorgvraag

Of je als zorgmanager nu wel of niet in het primaire proces met de zorgvragers werkt, deze Management in de Zorg opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Je verdiept je in kaders, inzichten en hulpmiddelen om samen te werken met zorgvragers, hun omgeving en andere professionals.

Je ontwikkelt basisvaardigheden zoals onderhandelen, aansluiten bij de persoon-in-context en samen onderzoek doen naar de zorgvraag. Zo ontwikkel je samen kansen en leer je deze systematisch uitwerken in een zorgplan. Ook het bevorderen van teamcohesie, samenwerken met andere disciplines, monitoren en evalueren komen in de cursus Management in de Zorg aan bod.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

De cursus Management in de Zorg bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • De zorgmanager als organisator
  • Samenwerking in de gezondheidszorg en welzijn
  • Kwaliteit en gezondheidszorg
  • Theorieën over gedrag in de organisatie, leren en ontwikkelen, human resources en ondernemerschap
  • Wet- en regelgeving
  • Beleid en marketing
  • Veranderkunde
  • De zorgmanager als leider van zichzelf en anderen
  • Context en maatschappij
  • Theorieën over onderzoek en praktijkgericht/toegepast onderzoek

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Management in de Zorg staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.