NHA Thuisstudies

opleiding Back-end Developer

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Word het brein achter elke website met de Back-end Developer opleiding

Dagelijks bezoeken miljarden mensen miljoenen websites, zowel zakelijk als privé. Heb jij interesse in het maken, onderhouden, testen en debuggen van de achterkant van websites? Dan is deze Back-end Developer opleiding voor jou weggelegd!

Alle websites bestaan uit een voorkant (front-end) en achterkant (back-end). Een back-end developer houdt zich bezig met de achterkant, die bestaat uit een database, een server en applicaties. Deze onderdelen moeten kunnen samenwerken en communiceren: de hoofdtaak van een back-end developer. Wil jij hiervoor verantwoordelijk zijn? Start dan jouw carrière met deze Back-end Developer opleiding!

Aan de slag als Back-end Developer

De opleiding Back-end Developer is geschikt voor iedereen die graag met de back-end van websites wil werken. Ben jij op zoek naar een carrière in webdevelopment? Of werk je al in deze sector en wil jij je ontwikkelen tot Back-end Developer? Start dan vandaag nog met de opleiding!

Door de aanwezigheid van extra uitleg en vraagmomenten waarin je je docent specifieke vragen kunt stellen, kun je in principe zonder voorkennis aan deze Back-end Developer opleiding beginnen. Je werkt langzaam naar de meer uitdagende materie. Wel is het handig als jij al kennis van of ervaring met programmeertalen hebt. Je zult dan makkelijker door de lesstof heen gaan. Met de persoonlijke begeleiding van een ervaren back-end developer sta jij er nooit alleen voor!



Van webdesign tot Python; ontdek het met de Back-end Developer opleiding

De back-end van een website bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn niet zichtbaar voor gebruikers, maar zijn wel van essentieel belang. Een goed geprogrammeerde back-end zorgt voor een soepele gebruikservaring.

In de opleiding Back-end Developer leer je alles wat je moet weten om de verantwoordelijkheid over de back-end van een website te dragen. Je start daarom met de basisprincipes van webdesign. De structuur van een HTML-pagina, de opmaaktaal CSS3 en Bootstrap komen uitgebreid aan bod. Vervolgens ga je dieper in op digitale wireframes en het belang van user experience. Ook de scripttaal Javascript en uitbreiding jQuery worden besproken.

Als back-end developer heb je tevens verstand van programmeertalen. De meeste back-end developers specialiseren zich in een specifieke programmeertaal. In deze Back-end Developer opleiding leer jij hoe je te werk gaat met Python, een van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen! En om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, maak je tijdens de opleiding ook kennis met het Python-framework Django.

Na het afronden van deze Back-end Developer opleiding beschik jij over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als back-end developer aan de slag te gaan. Je bent dan in staat om de ontwerpen van een front-end developer functioneel te maken.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

De opleiding Back-end Developer bestaat uit 4 onderdelen:

Webdesign

Je begint met de basisprincipes van webdesign. Je gaat aan de slag met de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst, het toevoegen van links en het gebruik van afbeeldingen, tabellen en formulieren.

Vervolgens ga je aan de slag met basiskennis over de opmaaktaal CSS en leer je over responsive design, animaties en Bootstrap. Daarna besteden we aandacht aan onder meer user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving.

Python

Back-end developers zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal. In deze Back-end Developer opleiding gaan we uit van de programmeertaal Python: een van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen die er is, zeker voor het programmeren van een back-end.

Django

Een back-end programmacode is, zeker voor een beginner, een ingewikkelde en vaak ook omvangrijke code. Gelukkig bestaan er frameworks, die het schrijven van zo’n code aanzienlijk gemakkelijker kunnen maken. In deze opleiding maak je kennis met het Python-framework Django.

Agile Scrum

Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de Agile-werkwijze. Als back-end developer maak je dan deel uit van een Scrum Team. In dit onderdeel van de Back-end Developer opleiding maak je kennis met de basisbeginselen van werken volgens de Agile-principes.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Back-end Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf919,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.