NHA Thuisstudies

opleiding Assistent Controller

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Aan de slag in een administratieve functie? Volg de opleiding Assistent Controller

Heb je gevoel voor cijfers, ben je nauwkeurig en heb je belangstelling voor financiële processen? Met de opleiding Assistent Controller leg je een goede basis voor een interessante administratieve functie.

Werk je in de financiële wereld of heb je plannen om daar aan de slag te gaan? Dan is de cursus Assistent Controller een goede keuze.

In deze unieke en zeer complete opleiding zijn drie deelcursussen gebundeld:

  • Moderne Bedrijfsadministratie (MBA);
  • Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV);
  • Financieel Management.


Ondersteun de controller


Een Assistent Controller stelt de periodieke managementrapportages en jaarbegroting op. Je hebt een proactieve rol bij de voorbereidende werkzaamheden en je ondersteunt de controller. De kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, komen uitgebreid aan bod in de cursus Assistent Controller.

In deze praktijkgerichte studie leer je hoe organisaties en financiële processen in elkaar zitten. Je kunt daarmee een goede bijdrage leveren aan een optimaal verloop en afhandeling van de administratieve en financiële processen binnen een organisatie of bedrijf.

Ga zelfstandig aan de slag met cijfers

Je leert zelfstandig berekeningen, boekingen, kostenbudgetteringen en rapportages maken. In verschillende modules maak je kennis met de belangrijkste administratieve processen. In de deelcursus Financieel Management ligt de nadruk op bedrijfsinformatie.

Behaal een veelgevraagd diploma

Na afronding van de veelzijdige cursus kun je het diploma Assistent Controller behalen. Dit diploma wordt door het bedrijfsleven hoog aangeslagen en is een uitstekende opstap naar een afwisselende en verantwoordelijke baan in de financiële wereld.

Leg de beste basis voor een administratieve functie: volg de opleiding Assistent Controller.

Gratis software bij de cursus Assistent Controller

Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA-studenten gemaakte kantooromgeving berekeningen voor jouw huiswerk kan maken.



Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Assistent Controller

De cursus Assistent Controller bestaat uit drie deelcursussen, te weten: Moderne Bedrijfsadministratie, Bestuurlijke Informatievoorziening en Financieel Management. Je haalt dus straks naast jouw officiële instituutsdiploma Assistent Controller nog drie diploma's van de deelcursussen. Hierin worden de volgende onderwerpen behandeld:

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Je leert zelfstandig berekeningen en boekingen, kostenbudgetteringen en rapportages te maken middels de modules:

  • bedrijfsadministratie (niveau 5);
  • kostencalculatie (niveau 5);
  • financiering (niveau 5);
  • belastingwetgeving (niveau 5).


Praktijkdiploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)


De belangrijkste administratieve processen komen hier nogmaals aan de orde. De ontwikkelingen op dit gebied zijn nauw verbonden met automatisering. De cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

  • organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorziening;
  • interne controle;
  • functionele processen;
  • bedrijfstypologieën.


Financieel Management (voor non-financials)


Met de kennis uit de modules MBA en BIV, zal veel van de stof je bekend voorkomen. Echter, in Financieel Management ligt de nadruk op de bedrijfsinformatie, bekeken vanuit een managementbril. De cursus Financieel Management is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

  • jaarverslaglegging;
  • management control;
  • financiële beheersaspecten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Assistent Controller duurt 16 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf999,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.