NHA Thuisstudies

opleiding Full Stack Developer

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontdek alle aspecten van website-ontwikkeling met de Full Stack Developer opleiding

Wil jij aan de slag in de meest innovatieve sector van dit moment? De ICT-sector staat te springen om goed opgeleide professionals. Met kennis van ICT ben jij dan ook een aanwinst voor elk bedrijf, zeker als jij verstand hebt van programmeren. De beste keus is dan een Full Stack Developer opleiding, zo krijg je verstand van de voor- én achterkant van een website.

Als full stack developer ben jij de expert op het gebied van front-end en back-end development. Het gaat hierbij om zowel de voorkant die alle bezoekers van een website zien, als ook de achterkant die niet zichtbaar is maar wel essentieel voor een goedwerkende website. Met andere woorden, met een opleiding Full Stack Developer word jij klaargestoomd om de verantwoordelijkheid voor de volledige website te dragen.



Aan de slag als full stack developer: opleiding voor beginners en gevorderden

Wil jij aan de slag in de IT-branche? Of ben je hier al werkzaam, maar wil jij je verder ontwikkelen tot full stack developer? Of misschien heb je gewoon heel veel interesse in het programmeren van zowel de back-end als de front-end van websites? Dan is deze Full Stack Developer opleiding geschikt voor jou!

Iedereen die droomt van het bouwen van een prachtige, visueel aantrekkelijk website doet er goed aan om deze Full Stack Developer opleiding te volgen. Maar niet alleen het bouwen van een goede website komt aan orde, ook het onderhouden en volledig aanpassen naar jouw wensen.

Dat maakt deze opleiding tot Full Stack Developer helemaal compleet. Een zeer waardevolle aanvulling voor op je cv. Maar ook ontzettend waardevol wanneer je je eigen website of webshop wilt bouwen en onderhouden. Jij hoeft straks niemand in te huren. Alle touwtjes heb je zelf in handen.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze opleiding. Full stack developer worden vereist echter wel ervaring met computers. En jij hebt een echte voorsprong als jij ervaring met of kennis van de programmeertalen C++, C# of Java hebt.

Draag verantwoordelijkheid voor de front-end en back-end

Een full stack developer houdt zich bezig met zowel de voor- als de achterkant van websites. Tijdens de Full Stack Developer opleiding ga je daarom aan de slag met alle facetten die belangrijk zijn tijdens het programmeren.

Om de voorkant van een website te creëren, is het van belang dat je niet alleen verstand hebt van programmeren en ontwerpen, maar dat je ook weet hoe je moet testen en implementeren. Tijdens de opleiding Full Stack Developer ga je daarom aan de slag met onderwerpen als webdesign, Adobe XD, Python en Javascript & jQuery. Een technisch goed werkend en toegankelijk geheel is jouw doel.

Om deze voorkant goed te laten werken is het essentieel dat ook de achterkant volledig op orde is. Deze back-end bestaat uit verschillende onderdelen die niet zichtbaar zijn voor gebruikers. Ze zijn wel van essentieel belang en komen daarom uitgebreid aan bod tijdens deze opleiding. Als full stack developer moet je immers weten uit welke onderdelen de back-end bestaat en hoe jij ervoor zorgt dat ze kunnen samenwerken en communiceren. Jij ontdekt hoe je de achterkant maakt, onderhoudt, test en debugt!

Na het afronden van deze Full Stack Developer opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als full stack developer aan de slag te gaan. Je bent er nu klaar voor om de volledige verantwoordelijkheid over een website te dragen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

De opleiding Full Stack Developer bestaat uit zeven onderdelen:

1. Webdesign

  • Beginnen met webdesign
    Leer alles over de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst en het toevoegen van links, afbeeldingen, tabellen en formulieren. Maar je leert ook rekening te houden met zoekmachines en je doelgroep.
  • Het internet mooier maken
    Ga aan de slag met CSS. Je leert de eerste stappen van deze opmaaktaal. Je gaat aan de slag met responsive design en animaties. Alles om een prachtige website op te zetten.
  • Online expert
    Inmiddels ben je op de hoogte van de basiskennis van het opzetten van een website. Tijd voor de volgende stap! Breid je kennis uit met user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving.

2. Python

Python is één van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen. Jij gaat er mee aan de slag en leert er alles over dat je moet weten als developer.

3. Django

Maak kennis met de Python-framework Django. Dit framework maakt het schrijven van codes aanzienlijk gemakkelijker.

4. Adobe XD

Inmiddels ben je goed op de hoogte van back-end. Nu is het tijd voor het front-end gedeelte. Tijdens de lessen Webdesign heb je al de beginselen hiervan geleerd. Nu ga je verder met dit gedeelte. Je leert werken met Adobe XD, een programma dat veel front-end developers gebruiken.

5. JavaScript & jQuery

Als front-end developer ga je ook veel werken met JavaScript. Over deze programmeertaal ga je nu alles leren.

6. JavaScript-uitbreidingen

Je kennis over JavaScript is op dit moment al vrij uitgebreid. Maar tijdens deze fase van de Full Stack Developer opleiding ga je nog veel meer bijleren. Maak kennis met Node.js en React.js. Twee uitbreidingen van JavaScript.

7. Agile Scrum

Veel bedrijven werken met scrum teams. Als Full Stack Developer kun jij deel uitmaken van zo’n team. Tenminste als je kunt werken volgens de Agile-principes. Na het volgen van dit onderdeel van de Full Stack Developer opleiding weet jij precies hoe dit in zijn werk gaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Full Stack Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie à vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf1619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.