NHA Thuisstudies

cursus Vwo Nederlands

Algemene informatie over de cursus

Haal je officiële VWO Nederlands certificaat

Complete lesstof + examentraining voor het staatsexamen

Goede kennis van het Nederlands is belangrijk. Niet alleen heb je het nodig in veel beroepen, het is ook onmisbaar als je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Volg daarom deze VWO Nederlands cursus en verbeter je taalvaardigheid in de nationale taal van Nederland en Vlaanderen! Zo bereid jij je vanuit huis voor op het officiële staatsexamen Nederlands.

In deze Nederlands VWO cursus leer je niet alleen je mondelinge en schriftelijke vaardigheden van het Nederlands verbeteren. Er wordt ook aandacht besteed aan argumenteren, het analyseren van tekstverbanden en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.

VWO Nederlands: behaal je staatsexamen met NHA

Wil jij het officiële staatsexamen VWO Nederlands afleggen? Dan ben je bij NHA aan het juiste adres! De lesstof in deze cursus sluit namelijk naadloos aan op het officiële examen bij DUO.

Ook wordt de inhoud van de cursus Nederlands VWO ieder jaar afgestemd op de meest actuele exameneisen. Zo ben jij er zeker van dat de lesstof die je thuis ontvangt, aansluit bij het meest recente examenprogramma.

Cursus inclusief examentraining en docentbegeleiding

Je staat er niet alleen voor als je je inschrijft voor de VWO Nederlands cursus van NHA. Er staat namelijk een persoonlijke docent voor jou klaar die je online begeleidt bij de cursus. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over de lesstof zodat jij optimaal voorbereid bent op je examen. Ook beoordeelt hij of zij de huiswerkopdrachten waar je de lessen mee afrondt.

De examentraining, die inclusief is bij deze cursus, maakt de voorbereiding op jouw examen extra makkelijk. Zo staat niks het behalen van jouw VWO Nederlands certificaat in de weg.

Nederlands: van spelling tot literatuur

Wil jij je verdiepen in het vak Nederlands? In de cursus VWO Nederlands besteed je aandacht aan de spelling- en grammaticaregels. Ook verbeter je jouw tekstbegrip, leer je argumenteren en samenvatten.

Maar Nederlands is meer dan alleen correct spreken en schrijven. Nederland heeft ook een rijke literaire geschiedenis. Daarom verdiep je je in deze cursus in Nederlandstalige literatuur en leer je hoe je poëzie analyseert.

Examen doen voor Nederlands VWO

Na afloop van de cursus kun jij deelnemen aan het officiële Nederlands VWO examen bij DUO. Het Nederlands examen bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling en schriftelijk).

Wil jij je volledige VWO-diploma behalen? Dan is VWO Nederlands een verplicht onderdeel van je vakkenpakket.

Inhoud van de cursus

Programma

Met de cursus VWO Nederlands verbeter je jouw kennis van het Nederlands in de breedste zin van het woord. Er is aandacht voor spelling en grammatica, maar je leert ook tekstsoorten onderscheiden, tekstverbanden- en structuren analyseren, samenvatten en meer.

Ook verdiep je je in de Nederlandstalige literatuur. Je leert in de cursus meer over literatuurgeschiedenis en literaire begrippen. Na de cursus weet je ook hoe je poëzie analyseert.

Je gaat zelf ook een aantal boeken lezen uit verschillende literaire periodes: van de middeleeuwen tot de Verlichting, maar ook recentere werken uit de 20e en 21e eeuw. De lessen verhaalanalyse uit de Nederlands VWO cursus bereiden je voor op het analyseren van de literatuur die je gaat lezen.

Andere onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn onder andere:

  • tekstsoorten onderscheiden
  • hoofd- en bijzaken onderscheiden
  • leesstrategieën
  • argumentatieschema’s
  • drogredenen
  • een betoog opzetten
  • een goede schrijfstijl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf469,00 euro

Bijzonderheden

Behandelt complete lesstof,Uitgebreide examentraining,Erkend door ministerie van onderwijs

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.