NHA Thuisstudies

opleiding Theologie

Algemene informatie over de cursus

Duik dieper in de wereld van het christelijk geloof met de Theologie opleiding

Wat is de zin van het leven? Waar sta ik? En waar ga ik naartoe? Het zijn levensvragen die vrijwel iedereen zich ooit in het leven afvraagt. Veel mensen ontlenen hun antwoorden aan het christelijk geloof. Het is een kompas dat in de juiste richting wijst. Maar er schuilt meer achter het geloof. En dat leer je in de Theologie opleiding.

Theologie, letterlijk ‘godgeleerdheid’, gaat over de wereld van God en wat de mens daarvan kan weten. Voor het christendom is Jezus Christus de sleutel tot God. Wat er sinds het ontstaan van het christendom over Hem, zijn relatie tot God en de gevolgen van zijn optreden voor het leven op aarde is gezegd en geschreven, is het onderwerp van de christelijke theologie.

Deze Theologie opleiding benadert de christelijke theologie vanuit verschillende perspectieven. Je leert de standpunten kennen van uiteenlopende stromingen en verdiept je in de belangrijkste theologen. Zo kun je je eigen inzichten toetsen en verrijken. Deze opleiding is een zeer goede en uitgebreide introductie in alle onderdelen van de christelijke theologie.

Verrijk je eigen overtuigingen

Wil je alles te weten komen over de verschillende thema’s en zienswijzen binnen het christelijk geloof? En staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel bij jou? Dan zit je helemaal goed met de opleiding Theologie.

Ontdek de diepgang van het christelijk denken en verrijk je eigen overtuigingen. Je krijgt veel informatie over zowel de protestantse als de rooms-katholieke theologie. De opleiding biedt daarnaast uitgebreide kennis over de belangrijkste ideeën van de oosters-orthodoxe kerk. En ook de theologie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika komt aan bod.

De opleiding Theologie is ontzettend veelzijdig. Je duikt niet alleen in de denkbeelden van lang geleden, maar kijkt ook naar de recente ontwikkelingen in de theologie.

Je start bij de basis en daarmee is de opleiding uitermate geschikt voor iedereen die interesse heeft in godgeleerdheid. Maar ook als je al enigszins bent ingevoerd, is deze opleiding de ideale manier om je kennis verder uit te breiden of op te frissen.

Opleiding Theologie: basis voor jouw toekomst

Na het afronden van de Theologie opleiding heb jij de christelijke theologie van verschillende kanten leren kennen.

Je kunt theologische vraagstukken begrijpelijk uitleggen aan iedereen die het wil horen. Discussies over het geloof ga jij niet uit de weg, want met jouw kennis kun je veel dieper ingaan op ieder aspect van het christelijke geloof.

De opleiding vormt een waardevolle voorbereiding op de studie theologie of op de opleiding voor geestelijk verzorger. Voor (aankomend) docenten Levensbeschouwing, Geschiedenis en Godsdienst is de opleiding ook erg bruikbaar. Je leerlingen kun je op een begrijpelijke manier hierover uitleg geven en discussies over godsdienstige thema’s kun je met verstand van zaken leiden.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Tijdens de Theologie opleiding ga je aan de slag met leerzame opdrachten die je na laten denken over het geloof en alles daaromheen. Je kijkt verder dan je eigen leven en je ogen worden geopend voor meer zienswijzen.

Wat komt er zoal aan bod?

  • Wat is theologie?
  • De bronnen van de theologie
  • Kennis over God
  • Verschillenden tijdsperken: van de Middeleeuwen tot de Moderne Tijd
  • De Drie-eenheid
  • De Persoon van Christus
  • De kerk
  • Sacramenten en het gebed
  • Het christendom en de wereldreligies

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Theologie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.