NHA Thuisstudies

opleiding Herborist

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontdek de kracht van kruiden met de Herborist opleiding

Het is één van de oudste ambachtelijke beroepen ter wereld: Herborist. Een herborist kent de eeuwenoude tradities van het verwerken van kruiden. Met jouw kennis over de natuur en haar geneeskrachtige werking, ben jij na het volgen van deze Herborist opleiding in staat om zelf middeltjes te maken tegen allerlei kwaaltjes.

Dat de natuur ons bijzondere middelen ter beschikking stelt, is voor de meeste mensen wel bekend. Jij gaat je er tijdens deze Herborist opleiding verder in verdiepen. Want welke kruiden hebben welke krachten? En hoe maak je nu zo’n zalf, siroop of ander middel tegen een kwaaltje? Je duikt dieper in de bijzondere wereld van kruiden en planten en ontdekt de kracht van de natuur.

Word Herborist: opleiding in kruiden

Dwaal jij graag door de natuur? Heb jij een groot hart voor mens en dier? En vind je het interessant om kruiden op ambachtelijke wijze te verwerken? Dan is de opleiding Herborist echt iets voor jou!

Je ontdekt de bijzondere eigenschappen van kruiden en hoe kruiden mensen kunnen helpen. Op ambachtelijke wijze ga jij kruiden verwerken tot natuurlijke producten die goed zijn voor de gezondheid.

Ook weet jij na het volgen van de Herborist opleiding hoe je anderen kunt adviseren wanneer zij op zoek zijn naar natuurlijk bereide middeltjes. Een prachtig ambachtelijk vak voor mensen met een groen hart.

Behandel kwalen op natuurlijke wijze

Voor jou staat de mens centraal. En jij weet hoe sterk het zelfherstellend vermogen van de mens kan zijn. Op natuurlijke wijze kwalen behandelen is waar jij je sterk voor maakt. Hoe je dat precies doet? Dat leer je in de opleiding Herborist.

Van het oogsten van kruiden tot het op de juiste manier drogen en bewaren. Maar natuurlijk komt ook het op de juiste manier verwerken van de kruiden aan bod. Dit en meer ga je leren tijdens deze opleiding. Na het afronden weet jij alles over kruiden en kruidenverwerking.

Verras iedereen met je zelfgemaakte crèmes en natuurlijke siroopjes. En wanneer je klaar bent met de opleiding kun jij aan de slag in een kruidenwinkel. Of misschien open je wel je eigen kruidenwinkeltje vol verrassende, natuurlijke producten in prachtige potjes, flesjes en geschenkverpakkingen.

De Herborist opleiding is een enorm leerzame opleiding voor iedereen die gelooft in de heilzame werking van kruiden en hiermee graag aan de slag wil.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Herborist

De opleiding Herborist staat boordevol interessante weetjes over allerlei kruiden en hun heilzame werking. Hoe je de kruiden kunt toepassen en voor welke kwaaltjes welke kruiden geschikt zijn, ga jij allemaal leren. Je gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • De geschiedenis
  • Inhoudsstoffen
  • Verwerkingsvormen
  • Kruiden oogsten en drogen
  • Bewaarmethoden
  • Lichaamsstelsels en hun kruiden
  • Kruiden en zwangerschap
  • EHBO kruiden
  • Kruiden en verzorging

Om direct aan de slag te kunnen en met al je bevindingen op zoek te gaan naar de juiste kruiden, ontvang je bij deze opleiding Herborist een leuk notitieboekje.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Herborist staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.