NHA Thuisstudies

cursus Bierbrouwen

Algemene informatie over de cursus

Het perfecte biertje, dat brouw je natuurlijk zelf met de cursus Bierbrouwen

Je eigen biertje brouwen, dat klinkt toch als een droom? Met de cursus Bierbrouwen wordt die droom realiteit! Net zolang doorgaan met experimenten totdat je de ideale smaak en look hebt gecreëerd. En dan heb je het ineens: het perfecte biertje. Helemaal zelf gebrouwen, in je eigen keuken, kelder of brouwschuurtje. Nodig snel al je vrienden uit en laat ze kennismaken met de ontdekking van de eeuw. Ze zullen niet weten wat ze meemaken.

Dromen kunnen natuurlijk altijd groter. Niet alleen je vrienden staan versteld van je brouwkunsten, ook cafés staan in de rij om je bier te mogen schenken aan hun gasten. Vol trots zie je even later jouw bier in de schappen van de supermarkt. Niemand kan meer om jou heen. Jij bent dé bierheld van het jaar.

Zie je dit wel zitten? Deze droom kan alleen in vervulling gaan als je de eerste stap neemt. En die eerste stap? Dat is de cursus Bierbrouwen.



Proef de kracht van eigen gebrouwen bier

Deze cursus Bierbrouwen is geschikt voor iedereen die altijd commentaar heeft op de smaak van bier. Voor mensen die beweren dat ze het zelf beter kunnen. En voor mensen die denken dat het perfecte biertje niet bestaat.

Voel je je aangesproken? Dan is deze cursus Bierbrouwen jou op het lijf geschreven. Je gaat leren om het perfecte biertje te brouwen. Hét biertje. Het biertje waar zelfs jij geen enkel commentaar op kunt leveren.

Maar ook als ‘gewoon’ bierliefhebber is deze Bierbrouwcursus ontzettend leuk om te volgen. Je gaat met samenstellingen aan de slag, zodat je komt tot het biertje wat jij het allerlekkerste vindt.

Droom jij van een eigen bierbrouwerij? Je start weliswaar in je eigen keuken, maar niets is onmogelijk. Als Nederlander heb je het bloed van een bierbrouwer door je aderen stromen. Het beste bier komt uit eigen land toch? Jouw aangeboren talent voor bierbrouwen zal dan ook worden aangewakkerd met deze cursus. Bierbrouwen was nog nooit zo dicht bij huis. Je leert alles wat je moet weten over het brouwproces.

Iedereen die het leuk lijkt om thuis aan de slag te gaan met brouwen, maar niet weet hoe je hiermee start, daarvoor is de cursus Bierbrouwen ideaal. Het is een ontzettend leuke hobby. Steeds meer mensen ontdekken hoe bijzonder het is om eigen gebrouwen bier te drinken.

Bierbrouwcursus: ontdek het geheim achter perfecte smaak

Ontdek het geheim van het bierbrouwen. De cursus neemt je stap voor stap mee in deze fascinerende wereld.

Je duikt in de geschiedenis van het bierbrouwen en gaat kennismaken met bierstijlen. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Want het echte werk komt al snel aan bod: het brouwen van je eigen bier. Het hele proces van bierbrouwen wordt met duidelijke stap-voor-stap foto’s aan je uitgelegd.

Behalve het brouwen van het bier zelf, ga je onder andere ook leren hoe je een bierrecept opstelt. Jouw ontwikkeling als bierbrouwer staat voorop.

Duik in de wereld van het bier en ontdek alle geheimen met deze cursus Bierbrouwen.

Inclusief professioneel bierbrouwer materialenpakket

Goed materiaal is onmisbaar. En daarom krijg je bij deze Bierbrouwcursus een gratis professioneel bierbrouwer materialenpakket.

In dit pakket vind je onder andere een emmer voor vergisting, thermometers, een kraantje, mout, hop, beugelflessen, beugeldoppen en meer. Niets staat je zo nog in de weg om te starten met bierbrouwen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Dit is de perfecte cursus voor iedereen met een passie voor bier. Wat ga je zoal leren tijdens de cursus Bierbrouwen? Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De geschiedenis van bierbrouwen
  • Kennismaking met bierstijlen
  • Ingrediënten van bier
  • Introductie van het bierproces
  • Maischen, koken, filteren, koelen, vergisten en bottelen
  • Bier proeven
  • Brouwapparatuur
  • Een bierrecept opstellen
  • Ontwikkeling als brouwer
  • Zelf een brouwerij beginnen

Van je allereerste biertje tot een eigen bierbrouwerij. Alles komt aan bod tijdens deze uitgebreide cursus Bierbrouwen.

Durf (weer) te dromen over je eigen brouwerij. Na het succesvol afronden van deze cursus is deze droom namelijk dichterbij dan ooit. En wie weet komt hij wel uit. Maar zolang je de eerste stap niet zet, kom je niet verder.

Zit een eigen bierbrouwerij er niet in? Dan kun je nog altijd tegen iedereen opscheppen dat jij je eigen bier brouwt. Alleen dát is het al helemaal waard.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Bierbrouwen staat een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.