NHA Thuisstudies

opleiding Branchediploma Schoonheidsspecialist

Algemene informatie over de cursus

ANBOS-erkend schoonheidsspecialiste worden? Haal het branchediploma

Met het Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma kun je vrijwel alle kanten op. Bijvoorbeeld je eigen salon openen, maar ook werken als bedrijfsleider in een wellnesscentrum of in een zieken- of verzorgingshuis.

Als schoonheidsspecialist(e) verzorg en verfraai je de huid van mensen. Je behandelt tieners met acné, laat een bruid op haar trouwdag stralen en helpt ouderen hun jeugdige uitstraling behouden. Een afwisselend beroep waarin je steeds weer nieuwe mensen ontmoet.

Opleiding Schoonheidsspecialiste: start je eigen salon

De opleiding Schoonheidsspecialiste leidt je op voor het officieel erkende branchediploma Schoonheidsspecialist(e). Daarmee kun je een eigen beautysalon beginnen, mensen aan huis behandelen of werken voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, schoonheidssalons of saunacomplexen.

Het branchediploma wordt officieel erkend door ANBOS.

Theorie en praktijk

In de Schoonheidsspecialiste opleiding volg je vakken binnen de volgende hoofdthema’s:

  • cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging;
  • lichaamsbehandeling;
  • gelaatsbehandeling;
  • voorbereiding op ondernemerschap.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding ook een aantal praktijkdagen. Onder deskundige begeleiding van een vakdocent breng je het geleerde in de praktijk.

Inclusief instructievideo's

De opleiding Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma bevat ook verschillende instructievideo's die je precies laten zien hoe je de technieken uitvoert. In de volgende video krijg je alvast een beeld van wat je leert tijdens deze opleiding:

Vaardigheden toetsen

De opleiding is een gedegen voorbereiding voor het officiële examen. Tijdens de examens worden je kennis en vaardigheden getoetst door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstantie erkend door het Ministerie van Onderwijs en aangewezen door de branche.

Je voert een cosmetische hand-, nagel- en voetverzorgingsbehandeling uit, een lichaamsbehandeling en een gelaatsbehandeling. In een gesprek over ondernemerschap laat je zien dat je ook daarover voldoende kennis hebt.

Met het Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma kun je direct aan de slag. Ga voor een goede start en lanceer een veelbelovende carrière als schoonheidsspecialist.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma

De opleiding schoonheidsspecialiste behandelt zaken als: analyse en behandelingsplan opstellen; hygiëne, arbo en milieu; cel, weefsel, klieren, allergieën, stofwisseling en cosmetica binnen de volgende hoofdthema's:

Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
Onderwerpen: opbouw van nagels en afwijkingen, handverzorgende behandeling, handmassage en het lakken van nagels, voetverzorgende behandeling en voetmassage.

Lichaamsbehandeling
Onderwerpen: ontharingsmethoden waaronder harsen, beenderstelsel, spierstelsel, lichaamsmassage en -pakkingen, inrichting van een salon en apparatuur.

Gelaatsbehandeling
Onderwerpen: reinigen, ontharen en epileren, gezichtsmassage, diverse maskers en pakkingen, make-up voor de huid, ogen, lippen, corrigeren middels make-up, visagie, wimpers verven en plakken.

Voorbereiden op ondernemerschap
Onderwerpen: hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

Inclusief 8½ praktijkdagen

Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocente, het geleerde in de praktijk.

Alle informatie over de praktijkdagen en over de door TCI voorgeschreven materialen die je zelf dient aan te schaffen, ontvang je tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op een moderne, professionele locatie centraal in het land verzorgd.

Je hoeft voor de opleiding schoonheidsspecialist geen stage te lopen!

Het studiemateriaal en de praktijkdagen sluiten naadloos aan op de exameneisen van het KOC (landelijke organisatie voor de uiterlijke verzorging). Dit verhoogt jouw slagingskans aanzienlijk! De enthousiaste reacties van ons grote aantal cursisten onderstrepen de kwaliteit van deze populaire opleiding.

Andere opleidingen: Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

Wil je eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied? Kies dan voor de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus. Deze cursus is minder uitgebreid en bevat geen praktijkdagen. Je studeert dan in zes maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De schoonheidsspecialiste opleiding duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf1619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief 8,5 praktijkdagen,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.