NHA Thuisstudies

opleiding Grimeren

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Breng personages tot leven met de Grimeur opleiding en ontdek deze magische wereld

De kunst om met behulp van make-up iemands uiterlijk te veranderen. Dat is waar grimeren voor staat. En een kunst, zo mag je het zeker noemen. De orcs uit The Lord of the Rings of Voldemort uit de Harry Potter films. Het zijn allemaal voorbeelden van spectaculaire transformaties van acteurs met behulp van make-up.
www.nha.nl/static/upload/Vink.png?1707735002311" alt=""> Inclusief gratis materialenpakket
Meer dan 100 instructievideo's

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar jouw toekomst als grimeur heb jij al gezet!



Start je droomcarrière in film en theater

Droom jij van een belangrijke rol in de filmwereld? Ben jij die creatieveling die geen genoeg krijgt van make-up? Dan is deze grimeren opleiding echt wat voor jou!

Zet de eerste stap naar jouw droomcarrière in de film- of theaterwereld en leer hoe je als grimeur onvergetelijke personages tot leven kunt brengen. Met de Grimeur opleiding ben jij de sleutel tot het creëren van fantastische werelden en het vertellen van epische verhalen op het grote scherm of op het toneel. Betover het publiek met jouw make-up kunsten. Laat de verhalen echt tot leven komen.

Begeleiding door ervaren docent tijdens de Grimeur opleiding

De Grimeren opleiding is geschikt voor iedere creatieveling met een passie voor make-up en theater of film. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in het grimeren of dat je helemaal nieuw bent in deze wereld, onze ervaren docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van jouw vaardigheden en het ontdekken van jouw eigen stijl.

Jij bent als grimeur degene die personages tot leven laat komen. Dankzij jou komen acteurs volledig in hun rol en zetten ze indrukwekkende prestaties neer. Van orc tot elf en van weerwolf tot oude heks. Als grimeur weet jij precies hoe je de ultieme look voor deze personages kunt creëren.

Ben jij klaar om de film -of theaterwereld te veroveren? Volg dan de Grimeur opleiding en voor je het weet ben jij in staat de onvergetelijkste personages te creëren en het publiek te betoveren met jouw werk!



Inclusief instructievideo's (meer dan 100!)

De opleiding tot grimeur bevat meer dan honderd unieke videolessen die je stap voor stap door de creaties leiden. Zo krijg jij de verschillende technieken nog makkelijker onder de knie. Bekijk hieronder een voorproefje van de videolessen:

Ontdek de juiste technieken met de Grimeur opleiding

Het doel van de Grimeur opleiding is om jou op te leiden tot een expert in het aanbrengen van make-up, zodat je personages tot leven kunt brengen op het podium of op het scherm.

Tijdens de opleiding leer je hoe je verschillende soorten make-up kunt aanbrengen. Denk hierbij aan speciale effecten, ouderdoms-make-up, fantasy-looks, wonden, blauwe plekken en nog veel meer.

Zo leer je bijvoorbeeld wat er nodig is om een personages er ouder uit te laten zien. Dit doe je onder andere door het gebruik van schaduwen en highlights om rimpels te creëren. Terwijl het grimeren van een fantasywezen, zoals een elf of orc, vaak vereist dat er extra elementen en speciale kleurcontactlenzen worden toegevoegd.

Stap voor stap leer jij alle technieken

Wat ga je leren tijdens de Grimeur opleiding?

Verander iemand in een kat, alien of monster

Creëer levensechte (brand)wonden en blaren

Iemand er oud(er) uit laten zien

Breng schaduwen op de juiste manier aan

Boetseertechnieken

Latex prostheric maken, plakken en kleuren

En nog veel meer!

Inclusief gratis starterspakket Grimeren

Bij deze Grimeren opleiding wordt een GRATIS materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening.

Tijdens de opleiding zul je meer materialen nodig hebben om de lessen optimaal te kunnen volgen. Als student van NHA kun je gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met de studentenkorting kun je tegen een lager tarief alle materialen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten in de cursus.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Grimeren worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Anatomie en morfologie
  • Kleurenleer en belichting
  • Basisgrime
  • Schaduwen en highlighten
  • Ballet make-up
  • Verouderingstechnieken
  • Wolcrepe
  • Kaalkop en wenkbrauwen wegwerken
  • Katachtigen
  • Aliens en monsters
  • Open wonden littekens
  • Brandwonden en blaren
  • Lifecasten half gezicht
  • Boetseertechnieken
  • Latex prosthetic maken, plakken en kleuren

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Grimeren staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.