NHA Thuisstudies

opleiding Art Director

Algemene informatie over de cursus

Art Director opleiding: Ontdek deze creatieve wereld

Stap binnen in de dynamische wereld van de Art Director met deze opleiding! Hier ontdek je de sleutelrol die art directors spelen binnen de creatieve industrie, waar ze teams leiden die zich richten op het ontwerpen en realiseren van visuele creaties.

Art directors zijn in diverse sectoren van de creatieve wereld onmisbaar geworden. Het is van cruciaal belang dat zij niet alleen de kunst van leidinggeven beheersen, maar ook actief kunnen meewerken met het creatieve team.

Deze Art Director opleiding bereidt je voor op de fascinerende baan van Art Director. Een wereld waar je geen genoeg van zult krijgen.

Wat doet een Art Director?

Wat doet een Art Director eigenlijk? Deze opleiding tot Art Director laat je alles ontdekken over dit interessante beroep.

Een Art Director werkt in de creatieve wereld. Ze bedenken hoe verschillende beelden goed samenkomen. De Art Director leidt een team en zorgt ervoor dat iedereen goed samenwerkt. Ze houden de visie van het project in de gaten en zorgen ervoor dat de boodschap duidelijk blijft.

In deze Art Director opleiding leer je alles wat komt kijken bij dit vak, zodat je optimaal bent voorbereid voor een functie in deze creatieve wereld.

Een boeiende uitdaging in de wereld van design en creatie

Ben jij iemand die gedreven wordt door creativiteit en innovatie? Geloof jij in de kracht van visuele expressie en wil je de vaardigheden verwerven om leiding te geven aan en samen te werken met een creatief team? Of ben je simpelweg op zoek naar een boeiende nieuwe uitdaging in de wereld van design en creatie? Dan is de opleiding Art Director zeker iets voor jou!

Of je nu al ervaring hebt in de creatieve sector of helemaal nieuw bent in dit vakgebied, deze opleiding biedt een veelzijdig programma dat perfect aansluit bij jouw ambities. Of je nu je carrière wilt ontwikkelen in grafisch ontwerp, digitale media, reclame of andere creatieve disciplines, deze opleiding biedt de benodigde kennis.

Wat is het doel van de Art Director opleiding?

Binnen de opleiding Art Director krijg je een diepgaande inkijk in de essentiële rol van art directors in de creatieve industrie. Een art director is niet alleen een leider van teams die zich richten op visuele creaties. Hij vervult ook zelf een cruciale functie in het creatieve domein. Deze opleiding heeft als doel jou te voorzien van de nodige vaardigheden om niet alleen te leiden, maar ook actief deel te nemen aan het creatieve proces.

Van Photoshop tot InDesign

Om als art director aan de slag te kunnen moet je een breed scala aan vaardigheden bezitten.

Je start deze opleiding tot Art Director daarom met het ontdekken van de grafische programma’s. In de module Photoshop leer je niet alleen de gereedschappen en selectietechnieken kennen, maar ontdek je ook de wereld van lagen, kleuraanpassingen en zelfs animaties.

Vervolgens duik je in Illustrator, waar je het tekengebied verkent, werkt met diverse penselen en lijnen, en kleursystemen en vectorontwerpen onder de knie krijgt. De module InDesign richt zich op de gereedschappen van dit programma, tekst- en afbeeldingskaders, kleurgebruik en essentiële ontwerpkeuzes voor drukwerk.

Duik in de wereld van UX Design met deze Art Director opleiding

Naast grafische vormgeving duik je ook in de wereld van gebruikservaringen. De UX Designer module biedt inzicht in het designaspect van UX, inclusief kennismaking met Figma en de theoretische basis van ontwerpen.

Naast grafische programma’s en UX Design, ga jij aan de slag met timemanagement. Je verkent de essentie van tijd en tijdsbeheer, zowel op persoonlijk als organisatorisch niveau.

Deze opleiding Art Director vormt je tot een veelzijdige art director, uitgerust met theoretische inzichten en praktische vaardigheden om de creatieve wereld te betreden en vorm te geven.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Art Director opleiding

Het studieprogramma van de opleiding Art Director staat boordevol interessante onderwerpen. Je gaat je onderdompelen in een creatieve omgeving waar jij de lead wordt.

Tijdens de Art Director opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Grafische Vormgeving?

Jij ontdekt de fijne kneepjes van de grafische programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign.??

UX Design

Je leert meer over het designgedeelte van het vak in de module UX Design. Onder andere de beginselen van Figma en de theorie en principes van ontwerpen komen aan bod.

Time Management

Je gaat dieper in op de theorie van tijd en tijdsmanagement. Zowel de persoonlijke als de organisatiedoelstellingen komen aan bod.

Hoge korting op Adobe

Voor deze opleiding Art Director is het belangrijk dat je toegang hebt tot Photoshop, InDesign en Illustrator. Deze programma’s zijn namelijk niet inbegrepen bij deze opleiding.

Heb je nog geen licentie voor deze grafische programma’s? Wanneer je kiest voor de opleiding Art Director bij NHA, dan krijg je maar liefst 65% korting op het complete pakket van Adobe!

Op vertoon van jouw inschrijfbewijs kun je zeer voordelig het volledige Adobe abonnement afsluiten. In dit abonnement zit niet alleen de benodigde grafische programma’s voor deze opleiding, maar je krijgt ook onbeperkt toegang tot programma’s als Lightroom en Acrobat.

Figma (gratis)

Voor de module UX Design werk je met het programma Figma. Dit programma is gratis verkrijgbaar voor zowel MacOS als Windows.

Tijdens de lessen wordt uitgelegd waar je dit programma kunt vinden en hoe je het installeert en gebruikt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Art Director opleiding staat een studieduur van 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf919,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.