NHA Thuisstudies

opleiding Medisch Pedicure Branchediploma

Algemene informatie over de cursus

Behaal het landelijk erkende branchediploma Medisch Pedicure met deze opleiding

Met de opleiding Medisch Pedicure Branchediploma open je de deur naar een boeiende en veelzijdige carrière in de wereld van voetverzorging en gezondheid. Als medisch pedicure ben je gespecialiseerd in het behandelen van risicovoeten, waaronder die van patiënten met aandoeningen zoals diabetes, reuma, kanker en spasticiteit. Maar ook ouderdom en verwaarlozing komen aan bod.

Na het afronden van deze Medisch Pedicure opleiding kun je niet alleen je eigen praktijk beginnen, maar ook samenwerken met huisartsen, verpleegkundigen, podotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedische schoenmakers om de gezondheid en het welzijn van cliënten te bevorderen.

De opleiding tot medisch pedicure biedt een dynamische loopbaan waarbij je de levenskwaliteit van mensen verbetert door de zorg en expertise die je biedt aan kwetsbare voeten.

Vervolgopleiding voor pedicures

Deze Medisch Pedicure opleiding is een zeer goede vervolgopleiding voor pedicures.

Om deel te mogen nemen aan de praktijkdagen en de examens dien je in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, dat is afgegeven door erkende instanties zoals Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO), of een soortgelijk door de branche erkend diploma.

Dit betekent dat deze Medisch Pedicure opleiding geschikt is voor pedicures die al een solide basis hebben gelegd in het vak en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden naar medische pedicure.

De opleiding is ook relevant voor schoonheidsspecialisten met een interesse in voetverzorging en medische professionals zoals verpleegkundigen die hun expertise willen vergroten op het gebied van voetgezondheid.

Jouw behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekeraar

Jouw cliënten kunnen sommige behandelingen (deels) laten betalen door de ziektekostenverzekeraar. Jouw medische pedicurebehandeling wordt bij diabetes bijvoorbeeld vergoed vanuit de basisverzekering.

De vergoeding is afhankelijk van de voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, met name bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen. Je cliënten zullen jou hierdoor nog beter weten te vinden!

Medisch Pedicure: een opleiding voor de best mogelijke voetzorg

Het belangrijkste doel van deze opleiding tot Medisch Pedicure is om jou op te leiden tot een deskundige in voetverzorging, met een specifieke focus op het behandelen van risicovoeten. Denk hierbij aan voeten die kwetsbaar zijn door aandoeningen zoals diabetes, reuma, kanker, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.

Tijdens deze opleiding tot Medisch Pedicure zul je uitgebreide kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en drukverdelingstechnieken. Het ultieme doel is om jou in staat te stellen de gezondheid en het welzijn van patiënten met kwetsbare voeten te verbeteren.

Na afronding van de Medisch Pedicure opleiding kun je zelfstandig medische pedicurebehandelingen uitvoeren en, indien nodig, samenwerken met andere zorgprofessionals om de best mogelijke voetzorg te bieden.

Erkend door ProVoet

NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Medisch Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig medisch pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen.

[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/provoet.png?1528097711406

Ook kun jij je na het slagen laten registreren in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend medisch pedicure bent.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Medisch Pedicure opleiding

De opleiding Medisch Pedicure bestaat uit de volgende vijf onderdelen:

Diabetische voet

Onderwerpen: wat is diabetische mellitus, vormen, behandeling en medicijnen van diabetisch mellitus, gevolgen en complicaties, screening van de diabetische voet, de diabetische voet, de diabetische zorgverleners, preventie en het schoeisel, de anamnese, organisaties/aanvullingen en wondzorg.

De reumavoet

Onderwerpen: specialistische kennis pathologie reuma, reumatische aandoeningen (aan voeten), reuma schoeisel & hulpmiddelen, behandeling / de praktijk, anamnese en screening.

Overige risicovoeten

Onderwerpen: Oncologische ziekten/kanker, huidkanker, behandelingsvormen van kanker, bijwerkingen en de rol van de voetverzorger, voetproblemen bij ouderen, vaataandoeningen/angiopathie en neuropathie, verschillende ziektebeelden en verwaarloosde voeten en aandoeningen aan de longen, spastische voet en overige risicovoeten, risicovoeten ten gevolge van neurologische aandoeningen, medische beeldvorming.

Specialistische technieken

Dit gedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen: Nagelregulatietechniek, Nagelreparatietechniek, Orthesiologie en Antidruktechniek

De blauwdruk

Onderwerpen: Anatomische bouw en functie van de voet, biomechanica van de voet, voettypen volgens de podologie, voettypen volgens de pedicurewereld, orthopedische afwijkingen, pathologie heup, knie, middenvoet, voorvoet en tenen, de kindervoet, voeten en sport, overige aanverwante kennis, anamnese en voetonderzoek en De blauwdruk en het podogram.

Inclusief 8 praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 8 praktijkdagen. Je leert tijdens de praktijkdagen je medestudenten kennen. Onder deskundige begeleiding van onze vakdocent breng je het geleerde in de praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen ontvang je tijdens de opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Medisch Pedicure Branchediploma duurt 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf1719,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.