NHA Thuisstudies

opleiding HR Analytics

Algemene informatie over de cursus

HR Analytics opleiding: kies voor een datagedreven HR-aanpak

Wil je leren hoe je data effectief inzet om betere HR-beslissingen te nemen? Als HR-professional heb je vaak waardevolle data voorhanden. Doe er je voordeel mee: kies voor de HR Analytics opleiding. Leer waarde creëren met datagedreven HR-beleid, en tackle uitdagingen zoals talent-identificatie en ziekteverzuimbeheer met behulp van data.

Tijdens de opleiding HR Analytics leer je de grondbeginselen van HR Analytics. Daarbij leer je hoe je data kunt inzetten om HR-interventies, -tools en - strategieën te ontwerpen, uit te voeren en te evalueren.

Na deze opleiding ben je klaar om waarde toe te voegen aan je organisatie door middel van data-analyse, trendvoorspellingen en modelontwikkeling. Een waardevolle toevoeging voor iedere organisatie!

Tijd om de eerste stap te zetten richting datagedreven HR?

Kom er binnen 1 minuut achter of deze opleiding HR Analytics iets voor jou is:

Klik hier en krijg een exclusief inkijkje in de de inhoud van de cursus. Check de gratis proefles en het extra lesmateriaal van de eerste les.

Een must voor iedere HR-professional


Deze HR Analytics opleiding is geschikt voor iedereen die wil profiteren in de voordelen van datagedreven HR-beleid en het toepassen van data-analyse in een organisatie. De opleiding richt zich met name op HR-managers, HR-directeuren, HR-businesspartners, HR-adviseurs, HR-analysten en andere HR-professionals.

We beginnen bij de basis van HR Analytics met deze opleiding. Dat maakt de opleiding geschikt voor iedereen die wil leren werken met datagedreven HR-beleid, zelfs als je nog weinig ervaring hebt met dit onderwerp. Stap voor stap nemen we je mee in deze fascinerende wereld. Je ontwikkelt inzichten en leert werken met verschillende soorten data.

Ontdek de talloze mogelijkheden van datagedreven HR beleid

Tijdens de opleiding HR Analytics leer je de kunst van het creëren van waarde met datagedreven HR-beleid. Je ontdekt hoe je HR-analytics in de praktijk kunt toepassen, van het identificeren van talent in sollicitanten tot het beheersen van langdurig verzuim en het meten van klanttevredenheid.

Je krijgt inzicht in het proces van het verzamelen, voorbereiden en analyseren van data, evenals het rapporteren, visualiseren en adviseren op basis van deze gegevens. Je leert ook hoe je de inzichten vertaalt naar effectief HR-beleid en hoe je de resultaten nauwlettend kunt monitoren.

Daarnaast verkrijg je tijdens de HR Analytics opleiding kennis over het organiseren en implementeren van het HR-analyticsproces en hoe je persoonsgegevens in overeenstemming met privacyregels kunt gebruiken voor HR-analytics.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma HR Analytics opleiding

In de opleiding HR Analytics komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

  • HR-analytics en wat we eronder verstaan
  • Data verzamelen, prepareren en analyseren
  • Rapporteren, visualiseren en adviseren
  • De insights vertalen in HR-beleid
  • De metrics - bereikte resultaten meten en monitoren
  • Het HR-analyticsproces organiseren en implementeren
  • Privacy: persoonsgegevens gebruiken voor HR-analytics

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding HR Analytics staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf669,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.